Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Έχουμε αποδείξεις ότι το Ιράν εμπλέκεται στην επίθεση της Χαμάς» δηλώνει υποστράτηγος του Ισραήλ

Το Ισραήλ, διά στόματος του υποστράτηγου Μάικλ Έντελσταϊν, τόνισε ότι έχει στοιχεία για «εμπλοκή» του Ιράν στην επίθεση της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, ωστόσο, δεν μπορεί να προβεί «σε περισσότερες λεπτομέρειες».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Spectator, ο υποστράτηγος του Ισραήλ, Μάικλ Έντελσταϊν, δήλωσε ότι «μπορείτε σίγουρα να αναλύσετε τα στοιχεία, έχουμε αποδείξεις για τη συμμετοχή του Ιράν» στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

BREAKING: Israeli Major General Michael Edelstein says ‘you definitely can see evidence, we have evidence of Iranian involvement’ in Hamas attacks on the 7th of October

— The Spectator Index (@spectatorindex) October 23, 2023

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε τη Δευτέρα ότι κατά τις τελευταίες 24 ώρες είχε πλήξει περισσότερους από 320 στόχους στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένης μιας σήραγγας που στεγάζει μαχητές της Χαμάς, καθώς και θέσεις διοίκησης και παρατηρητηρίων. Το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι η στρατιωτική του εκστρατεία θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενη κίνηση εναντίον της Χαμάς, αλλά η παλαιστινιακή ομάδα είχε στο παρελθόν αποδειχθεί ικανή να εκπλήξει το Ισραήλ.

Οι φόβοι για διευρυνόμενο πόλεμο έχουν αυξηθεί καθώς το Ισραήλ έπληξε στόχους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τη Συρία και τον Λίβανο και αντάλλαξε πυρά με την μαχητική ομάδα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο πόλεμος, κατά τη 17η ημέρα του, είναι ο πιο θανατηφόρος από τους πέντε πολέμους στη Γάζα και για τις δύο πλευρές.

Το Ισραήλ «εξουδετέρωσε» δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «εξουδετέρωσε» δύο μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη που πετούσαν στο νότιο Ισραήλ, προερχόμενα από τη Λωρίδα της Γάζας. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, επιβεβαίωσαν σχεδόν ταυτόχρονα, μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram, ότι «εκτόξευσαν δύο δρόνους-καμικάζι» προς την κατεύθυνση δύο στρατιωτικών βάσεων του νότιου Ισραήλ.

Διαβάστε ακόμα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ρόλος των επιδρομών μικρής κλίμακας στη Γάζα – Ποιοι οι στόχοι τους

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα έξι βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον Γ΄Παγκόσμιο

Ισραήλ: Με οικογένειες ομήρων της Χαμάς συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More