Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αισιόδοξα τα μηνύματα από τον τουρισμό στην Σάμο

Όσοι επισκέπτες επιλέγουν την Σάμο για τις διακοπές τους, δύσκολα αλλάζουν συνήθειες.

Η Σάμος στο ανατολικό Αιγαίο, αποτελεί ξεχωριστό προορισμό, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία, που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χάρης Ζαβουδάκης. 

Το ευχάριστο είναι ότι οι πληρότητες ακόμη και αυτήν την εποχή είναι πάνω από το 90%, αναφέρει ο Κώστας Έλληνας, τουριστικός πράκτορας. «Η Σάμος πήγε πολύ καλά φέτος, όλες οι πτήσεις προσγειώνονταν γεμάτες και συνεχίζουν να φτάνουν τα τσάρτερ».

Έως τις 25 Οκτωβρίου προσδοκούν ότι θα έχουν κόσμο. Γερμανοί, Ολλανδοί είναι οι λεγόμενοι επαναλαμβανόμενοι τουρίστες, που επιμένουν στην Σάμο. «Από Τουρκία είχαμε 50.000 τουρίστες», αναφέρει ο κ. Έλληνας. Μεταξύ πολλών άλλων πλεονεκτημάτων το νησί προσφέρει προσιτές τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες, ένα ισχυρό κίνητρο για τους επισκέπτες. Με νοσταλγία ο κ. Έλληνας θυμάται τους πολλούς επισκέπτες από την βόρειο Ελλάδα, όταν το πλοίο “Πάτμος”, εκτελούσε το δρομολόγιο από την Θεσσαλονίκη.  

Οι Σαμιώτες αισιοδοξούν ότι το καλοκαίρι θα είναι μακρύ, καθώς οι τουρίστες παρατείνουν τις διακοπές τους στο φθινόπωρο, που παραμένει ιδιαίτερα ζεστό.

Τα διεθνή δημοσιεύματα ανέδειξαν το νησί του Πυθαγόρα ως τον απόλυτο προορισμό για ποιοτικές διακοπές, και οι ξένοι σπεύδουν να  ανακαλύψουν τα μονοπάτια ανάμεσα από αμπέλια, ελαιώνες και βουνά, που καταλήγουν σε μαγευτικές παραλίες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More