Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλεξανδρούπολη: Προκηρύχθηκε η μελέτη για τον νέο Πύργου ελέγχου του αεροδρομίου «Δημόκριτος»

Την μελέτη ολοκλήρωσης της κατασκευής του νέου Πύργου ελέγχου του αεροδρόμιου «Δημόκριτος» στην Αλεξανδρούπολη η οποία εκκρεμούσε  από το 2011, έχει προκηρύξει  η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

«Είναι  ουσιαστικά η αφετηρία για την κατασκευή όλων όσων λείπουν από τον νέο Πύργο ελέγχου  αλλά όχι μόνο τα οικοδομικά και τα ηλεκτρομηχανικά και τον εξοπλισμό που θα απαιτηθεί για να λειτουργήσει ο νέος Πύργος ελέγχου», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αερολιμενάρχης κ. Στέλιος Ζαντανίδης και πρόσθεσε πως «πρόκειται για μια μελέτη η οποία θα προδιαγράφει τι θα γίνει για να παραδοθεί ο πύργος ελέγχου με το έργο κατασκευής του με το κλειδί στο χέρι».

Όπως εξήγησε, «με την ανάθεση και την ολοκλήρωσης της μελέτης αμέσως δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για προκήρυξη του έργου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και των Υπουργείων Υποδομών και Μεταφορών. Από την προκήρυξη και μετά θεωρώ ότι η διαδικασία θα είναι γρήγορη καθώς δεν μιλάμε για ένα δύσκολο έργο ,αλλά ένα ημιτελές».

Ο ίδιος πάντως εκτίμησε πως, εάν δεν υπάρξουν διαδικαστικές καθυστερήσεις (ενστάσεις) πολύ σύντομα θα έχουμε το πολυπόθητο πύργο ελέγχου.

Αναφερόμενος στην κίνηση του αεροδρομίου ο κ. Ζαντανίδης  είπε πως η ανοδική πορεία που ξεκίνησε κάθετα το 2022 συνεχίζεται με τους ίδιους ρυθμούς και το 2023, για να τονίσει πως το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2023 η επιβατική κίνηση ήταν αυξημένη κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο περσυνό διάστημα.  

 Όσο αφορά τις πτήσεις που έχουν προγραμματισθεί για φέτος το καλοκαίρι ο κ. Ζαντανίδης είπε  πως από τις 22 Ιουνίου  η Αλεξανδρούπολη θα συνδέεται με το Ηράκλειο με δυο δρομολόγια την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη), συνεχίζεται η πτήση  για Σητεία κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ενώ σε αναμονή είναι η πτήση τσάρτερ για Παρίσι. Όσο αφορά την σύνδεση με την Αθήνα μετά την αλλαγή του προγράμματος τέλος Μαρτίου πραγματοποιούνται καθημερινά τέσσερις και πέντε πτήσεις.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More