Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μεϊκόπουλος: Ελλείψεις και στο ΕΚΑΒ στην Μαγνησία – Δεν μπορεί να διαθέτει προσωπικό η Πυροσβεστική εν μέσω θέρους

Για “εκτεταμένες και παγιωμένες ελλείψεις προσωπικού, η μη αναπλήρωση του μόνιμου προσωπικού που συνταξιοδοτήθηκε κατά εκατοντάδες την τελευταία τετραετία”, κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και συμπληρώνει ότι:

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση την οποία θα μπορούν να υπάρχουν μικτά πληρώματα στο ΕΚΑΒ με στελέχη από την Πυροσβεστική και τις ένοπλες δυνάμεις ώστε να κινούνται αποτελεσματικότερα τα ασθενοφόρα”. 

Όπως υποστηρίζει, «… το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και της πυροσβεστικής που καλείται σήμερα να συνδράμει στο έργο της υγειονομικής μεταφοράς ασθενών στερείται των εξειδικευμένων αυτών γνώσεων. Αποτέλεσμα είναι η παρέμβαση της κυβέρνησης να παραμένει «γράμμα κενό» καθώς το ΕΚΑΒ δεν ενισχύεται με προσωπικό που να έχει την ικανότητα να προσφέρει την κατάλληλη υγειονομική φροντίδα στον ασθενή».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μεϊκόπουλος: «Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ στη Μαγνησία και πανελλαδικά, η επιλογή αυτή της κυβέρνησης της ΝΔ μας γυρίζει πίσω στις εποχές του ’70 και του ’80 όπου ζητούμενο ήταν μόνο η μεταφορά του ασθενούς στο πλησιέστερο νοσοκομείο και όχι η παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας και πρώτης περίθαλψης στο σημείο… Στη Μαγνησία, που είναι μία περιοχή απαιτητική γεωμορφολογικά, με πολλές ορεινές, δύσβατες δασικές περιοχές και πολλούς οικισμούς πλησίον πυκνών δασών η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει σύνθετο και δύσκολο έργο… Εν μέσω θέρους, με την πυρασφάλεια να αποτελεί προτεραιότητα για την περιοχή δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς ότι προσωπικό μπορεί να διατεθεί στο ΕΚΑΒ αφήνοντας επιχειρησιακά κενά σε ένα Νομό με αυξημένες απαιτήσεις στην πυροπροστασία».

Σήμερα, στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας επιχειρούν μόλις 40 άτομα προσωπικό διασωστών. Σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων χρειάζεται η άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 20 ατόμων μόνιμου προσωπικού εξειδικευμένων διασωστών ώστε να καλύπτονται επαρκώς και οι τρεις βάρδιες καθημερινά, πρωινή, απογευματινή και βραδινή.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά «λύση ευθύνης» με προκήρυξη θέσεων μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ για να δώσει πραγματική «ανάσα» και να διευκολύνει το δύσκολο έργο της ασφαλούς υγειονομικής μεταφοράς των πολιτών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More