Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεξέλεγκτο μέτωπο στα Δερβενοχώρια: Φόβοι για πιθανότητα επέκτασης της φωτιάς στην Πάρνηθα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βοιωτία λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στο Πάνακτο Δερβενοχωρίων, κοντά στα όρια με την Αττική.

Στην περιοχή επιχειρούν 105 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα αλλά και οχήματα του στρατού ώστε να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες. Τα εναέρια μέσα, με το πρώτο φως της ημέρας θα επιχειρήσουν ξανά.

Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή, καθώς οι άνεμοι πνέουν αντίθετα, αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται για αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασης τη φωτιάς στην Πάρνηθα.

Η μορφολογία της περιοχής και η πυκνή βλάστηση καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα, μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή των #Δερβενοχωρίων #Βοιωτίας

Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών

Οδηγίες αυτοπροστασίας https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki

— 112 Greece (@112Greece) July 17, 2023 Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία που είχε διακοπεί λόγω της πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια

Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, στο Καπαρέλλι της Θήβας.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή με αποτέλεσμα να καεί το μεγαλύτερο τμήμα του περιαστικού δάσους του χωριού, αγροτολιβαδικές εκτάσεις και οι εγκαταστάσεις μίας κτηνοτροφικής μονάδας.

Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων και η αντίδραση των κατοίκων του χωριού που επενέβησαν με αγροτικά μηχανήματα ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες βοήθησε να περιορίσουν το μέτωπο και να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Επιχειρούν 94 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Νούσης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More