Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απεργούν αύριο και οι Λαρισαίοι καλλιτέχνες

Κάλεσμα σε κάθε καλλιτέχνη και άνθρωπο του πολιτισμού να κάνει μια σύντομη ενημέρωση στο κοινό του στις προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις αυτών των ημερών για την απεργιακή κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου σε όλους τους χώρους, απευθύνει το παράτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Οπως επισημαίνεται θα στηριχθούν με κάθε τρόπο τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα πραγματοποιηθούν. Οσον αφορά την συνάντηση που έγινε με τον πρωθυπουργό αναφέρεται ότι “η Κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνει σε όλους τους αποφοίτους των Καλλιτεχνικών Σχολών και των Ωδείων τους σημερινούς μισθούς και την μισθολογική εξέλιξη της κατηγορίας ΤΕ.

Το Δ.Τ. που εξέδωσε υπερασπίζεται την τελευταία της τροπολογία και δημιουργεί ένα θολό τοπίο σε σχέση με το αν θα ενταχθούν στο Ειδικό μισθολόγιο ή θα παραμείνουμε στο Ενιαίο μισθολόγιο. Επίσης είναι θολή η δέσμευση για δυνατότητα ένταξης στο δεύτερο έτος του Πανεπιστημίου για τους αποφοίτους των Ωδείων και των άλλων Καλλιτεχνικών Σχολών.

Αναρωτιόμαστε τι θα σπουδάζει για 3 χρόνια ένας Διπλωματούχος Σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε την υποβάθμιση των Πτυχίων των Ωδείων στο επίπεδο των ΙΕΚ. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε εξαγγελίες που εδώ και χρόνια έρχονται και διαψεύδονται. Το Σωματείο μας θα τοποθετηθεί πάνω στη συγκεκριμένη πρόταση που θα φέρει η Κυβέρνηση με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία που αυτή θα περιέχει”.

Τέλος το παράρτημα Λάρισας του Π.Μ.Σ. διοργανώνει την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας αποκριάτικη γιορτή για παιδιά.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More