Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απετράπη ουκρανική πυραυλική επίθεση με στόχο τη γέφυρα της Κριμαίας

Δύο ουκρανικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν σήμερα από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα πάνω από τη γέφυρα της Κριμαίας, δήλωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα κυβερνήτης της προσαρτηθείσας χερσονήσου, Σεργκέι Αξιόνοφ.

Δύο εχθρικοί πύραυλοι καταρρίφθηκαν από δυνάμεις αντιαεροπορικής άμυνας κοντά στο στενό του Κερτς. Η γέφυρα της Κριμαίας δεν υπέστη ζημιές“, δήλωσε ο Αξιόνοφ.

Παράλληλα, η Ρωσία απέτρεψε μια επίθεση από 20 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο την Κριμαία που ανήκει στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο.

Δεκατέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τη ρωσική αεράμυνα και άλλα έξι μπλοκαρίστηκαν ηλεκτρονικά, ανέφερε το υπουργείο σε ανάρτηση στο Telegram. Δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές. Αξιωματούχοι του Κιέβου δεν επιβεβαίωσαν ούτε διέψευσαν την εμπλοκή της Ουκρανίας στις επιθέσεις.

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες τόσο στη Μόσχα όσο και στην Κριμαία, την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία το 2014, μια κίνηση που ο περισσότερος κόσμος θεωρούσε παράνομη.

Πηγή: Associated Press

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More