Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αποχή Δικηγορικού Συλλόγου Χίου λόγω Τεμπών- αναβολή εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων για το Θόλος

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους προχώρησαν σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου, οι δικηγόροι της Χίου, μετά την απόφαση του Συλλόγου τους για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή των προγραμματισμένων δικών, μεταξύ των άλλων και τη συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του Δημοσίου, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στην επίμαχη περιοχή του Θόλους που το Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έχει προχωρήσει στη σύμβαση έργου για την κατασκευή Νέας Δομής προσφύγων- μεταναστών.
Η συγκεκριμένη υπόθεση αναβλήθηκε για τις 5 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Οι δικηγόροι της Χίου προχώρησαν επίσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το Πρωτοδικείο Χίου ζητώντας από την Πολιτεία, δια των αρμοδίων οργάνων της:
– Την ταχεία, προσεκτική και πλήρη διερεύνηση των λόγων και αιτιών του επισυμβάντος πρόσφατα δυστυχήματος των Τεμπών και την απόδοση ευθυνών, όπου και σε όποιον ανήκουν, ως την ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας προς τα θύματα και τις οικογένειές τους, που θρηνούν.
– Την επείγουσα λήψη μέτρων τώρα και εφεξής συνεχώς και αδιαλείπτως με ικανό προσωπικό που να μπορεί με επάρκεια γνώσεων και δεξιοτήτων να υποστηρίζει, για την ασφαλή λειτουργία όλων των συγκοινωνιών της χώρας και την αυτονόητη προστασία των επιβατών και των εργαζομένων.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου στηρίζει επίσης την, από 5/03/2023 Απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για συγκρότηση Επιτροπής από μέλη της, προκειμένου να διερευνήσει από νομική και ουσιαστική άποψη την παρέμβασή της, για την τραγωδία στα Τέμπη, είτε με την κατάθεση μηνύσεως είτε με παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας στην εκκρεμή ποινική διαδικασία , κατά παντός υπευθύνου που ήθελε βρεθεί.
«Φαίνεται ότι η Πολιτεία δεν είναι ώριμη για να ανταποκριθεί στις σύγχρονες συνθήκες», σχολίασε η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου Ανθίππη Ζαννάρα, σημειώνοντας ότι «τα προβλήματα στη χώρα δεν πρέπει να λύνονται με θυσίες παιδιών».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More