Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βίντεο: Ισχυρός χείμαρρος παρασύρει ανθρώπους στην κινεζική Σιτσουάν

Εικόνες που δημοσίευσε το κινεζικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο στις 9 Αυγούστου, δείχνουν αρκετούς ανθρώπους να παλεύουν να κρατήσουν το κεφάλι τους πάνω από το νερό καθώς ένας χείμαρρος τους σπρώχνει προς τα κάτω ενώ οι παρευρισκόμενοι φωνάζουν από την άκρη του νερού, στην πόλη Γιαάν της νοτιοδυτικής επαρχίας Σιτσουάν της Κίνας.

Η Κίνα έχει πληγεί από βροχοπτώσεις ρεκόρ τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας ζημιές στις υποδομές και πλημμυρίζοντας τμήματα των προαστίων του Πεκίνου και των γύρω περιοχών.

Στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν, από τις πλημμύρες της Τετάρτης σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι την Τετάρτη, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Τα θύματα, τα οποία φέρονται να έβγαζαν φωτογραφίες όταν χτύπησε ο χείμαρρος, ήταν τουρίστες που επισκέπτονταν μια δημοφιλή τοποθεσία.

Στο Πεκίνο, οι αρχές δήλωσαν ότι 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένων δύο διασωστών, από την πρόσφατη κακοκαιρία στην πρωτεύουσα, κυρίως από πλημμύρες και καταρρεύσεις κτιρίων – τριπλάσιος αριθμός από αυτόν που είχαν δώσει οι αρχές την Τρίτη της περασμένης εβδομάδας.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More