Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βαρδουλάκης: Πολιτική υπεροχή της ΝΔ, η έκτη κάλπη που κερδίζει – Δεν μπορεί να χρεωθεί ο Κασσελάκης την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές

«Η Νέα Δημοκρατία είναι σίγουρα κερδισμένη γιατί εμπεδώνεται μια περίοδος ισχυρής πολιτικής υπεροχής. Είναι η έκτη – έβδομη κάλπη στη σειρά στην οποία η ΝΔ κερδίζει. Στους κερδισμένους είναι επίσης και το ΠΑΣΟΚ», επισήμανε στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο εκλογικός αναλυτής Ευτύχης Βαρδουλάκης, αναλύοντας τα αποτελέσματα του Α’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών της Κυριακής 8 Οκτωβρίου. 

Αναφερόμενους στους κερδισμένους και τους χαμένους της βραδιάς σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι αυτοί οι οποίοι κατάφεραν να εκλεγούν (…) Ο Τζιτζικώστας με 60%. Η Νέα Δημοκρατία στην Κεντρική Μακεδονία συνολικά είναι λίγο κάτω από 40. Ο Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα πήρε 60% επίσης. Ο Χατζημάρκος πήρε στον πρώτο γύρο 57 (…) Η Νέα Δημοκρατία είναι σίγουρα κερδισμένη γιατί εμπεδώνεται μια περίοδος ισχυρής πολιτικής υπεροχής. Είναι η έκτη – έβδομη κάλπη στη σειρά στην οποία η ΝΔ κερδίζει. Στους κερδισμένους θα έλεγα ότι είναι επίσης και το ΠΑΣΟΚ γιατί εμπεδώνεται ως η δεύτερη δύναμη στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Έχει μια σημαντική άνοδο στα αστικά κέντρα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα: «Βγαίνει αποδυναμωμένος από αυτή την αναμέτρηση (…) Ασφαλώς ο κ. Κασσελάκης δεν μπορεί να χρεωθεί την εικόνα του κόμματος στην αυτοδιοίκηση, η οποία ήταν ούτως ή άλλως αδύναμη. Η εκλογή του κ. Κασσελάκη δεν φαίνεται να έχει προσδώσει και κάτι στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρξε, όπως συνηθίζεται, η “περίοδος χάριτος” για τον Κασσελάκη».

Για την εικόνα που θα υπάρξει την επόμενη Κυριακή στον Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, σημείωσε: «Οι απώλειες νομίζω ότι είναι πολιτικά διαχειρίσιμες από τη ΝΔ. Η Θεσσαλία νομίζω θα είναι ένα πολιτικό μήνυμα αλλά δε νομίζω ότι θα βγουν διαφορετικά συμπεράσματα».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More