Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΒΙΠΕ Τρίπολης: Σε αναμονή έγκρισης φακέλου για να αναδειχθεί ανάδοχος για την αναβάθμισή της

“Η Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, πρέπει να επεκταθεί και πρέπει να αναβαθμιστεί στις βασικές της υποδομές”. Αυτό, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου της Επιχειρήσεων στην Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης, Νίκος Τότσης, μιλώντας στην ΕΡΤ Τρίπολης (Ανοιχτή Γραμμή).

“Ο φάκελος της αναβάθμισης της ΒΙΠΕ Τρίπολης είναι έτοιμος και περιμένουμε να εγκριθεί μέχρι τον Μάρτιο, ώστε, να βγει και ο ανάδοχος για να αρχίσουν τα έργα”, τόνισε ο Νίκος Τότσης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΙΠΕΤ, ανέφερε, ότι, αυτή την εποχή, στους χώρους της ΒΙΠΕ Τρίπολης, γίνονται εργασίες για το δίκτυο των οπτικών ινών, ενώ, στάθηκε και στο μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν επιχειρήσεις, για να δραστηριοποιηθούν στα οικόπεδα της Βιομηχανικής Ζώνης.

“Δυστυχώς, αυτά τα οικόπεδα είναι ελάχιστα πλέον. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για νέες επιχειρήσεις, όμως, για να φιλοξενηθούν αυτές, θα πρέπει να προχωρήσει η επέκταση της Βιομηχανικής Περιοχής”, επανέλαβε ο Νίκος Τότσης.

Αναφερόμενος στο αίτημα για εγκατάσταση, ίδρυση και λειτουργία μονάδας βιοαερίου στην ΒΙΠΕ Τρίπολης, ο Νίκος Τότσης, επανέλαβε, ότι, υπάρχει σοβαρή ανησυχία των ήδη εγκατεστημένων επιχειρήσεων, αλλά και των κατοίκων των γύρω χωριών, αφού, προκύπτουν διάφορα ζητήματα (π.χ. μυρωδιές, περιβάλλον κ.ά.) με το θέμα αυτό.

“Περιμένουμε να βγει και η απόφαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εμείς, ως ΣΕΒΙΠΕΤ, θα κινηθούμε νομικά. Ήδη, το δημοτικό συμβούλιο της Τρίπολης, έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά στην μελέτη των περιβαλλοντικών όρων. Το παρακολουθούμε το θέμα. Αντίδραση υπάρχει και απ’ την Πανελλήνια Ένωση των Φαρμακοβιομηχανιών. Έχει στείλει γραπτώς τις απόψεις της, στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου, αλλά και στο δήμο της Τρίπολης. Είμαστε σε επαγρύπνηση”, δήλωσε για το θέμα, ο Νίκος Τότσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More