Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Γυναίκα και καρκίνος”: Πολυθεματική εκδήλωση για μία νόσο που μπορεί να νικηθεί

Μία πολυθεματική εκδήλωση, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τίτλο “Γυναίκα και Καρκίνος“, διοργανώνεται αυτό το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Γιορτάζουμε τη νίκη ενάντια στον καρκίνο“, τόνισε ο κ. Χάρης Κωνσταντινίδης, Πρόεδρος Ρομποτικής Χειρουργικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας και συντονιστής της εκδήλωσης. “Οι θεραπευτικές μέθοδοι είναι απλές και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη νόσο σε μεσαία και μικρότερα στάδια, το πρόβλημα είναι στα παραμελημένα περιστατικά…Αυτοί που έχουν καλή ψυχολογία και θέλουν να ζήσουν έχουν συνήθως καλύτερη πορεία και εξέλιξη”, κατέληξε ο κ. Κωνσταντινίδης.

“Πρέπει να αφυπνίσουμε τον κόσμο, να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας για όλους τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας και αγαπάμε, ότι ο καρκίνος βρίσκεται γύρω μας”, τόνισε ο γιατρός.

Η κα Ειρήνη Γεωργοπούλου, πρόεδρος της Λέσχης LIONS, δίνει το παράδειγμα. Ζει 21 χρόνια με μεταστατικό καρκίνο στο ήπαρ που ξεκίνησε από τον μαστό. Όπως είπε η ίδια, είναι survivor και “ακόμη ζωντανή στη σκηνή”, προσθέτοντας ότι είναι πολλοί οι προβληματισμοί της γυναίκας-μητέρας που έχει να αντιμετωπίσει τη νόσο, για το τι θα πει στο παιδί της, πώς θα την αντιμετωπίσει ο σύζυγος, ενώ πολύ σημαντική είναι η στήριξη της ψυχολογίας της εκείνη την ευαίσθητη χρονική περίοδο που βιώνει την ασθένεια με τις επώδυνες θεραπείες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More