Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βουλιάζει από τούρκους τουρίστες η Αλεξανδρούπολη

Μια κινητή γιορτή, που ακολουθεί το αραβικό ημερολόγιο, το ραμαζάνι, γίνεται αφορμή για να περάσουν την συνοριακή γραμμή χιλιάδες επισκέπτες από την γειτονική Τουρκία.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Δημήτρης Σταματάκης, με το ρεπορτάζ εξηγεί πως ο τουρισμός τονώνει την τοπική αγορά και την οικονομία της Αλεξανδρουπόλεως.

Ο Βασίλης Κασαπίδης, πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της πόλεως, δηλώνει ότι οι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στους εκατοντάδες επισκέπτες για τις επόμενες πέντε με επτά ημέρες των διακοπών τους.

Τελευταία υπάρχει μεγάλο ρεύμα από την Τουρκία, οι οποίοι επιλέγουν τα μικρά τριήμερα για μια εκδρομή στην Ελλάδα.

Τώρα είναι το ραμαζάνι, που διαρκεί ένα μήνα και στην λήξη του ακολουθεί το μπαϊράμι, δηλαδή μια θρησκευτική αργία την οποία εκμεταλλεύονται δεόντως όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Οι Τούρκοι αφήνουν χρήματα στην αγορά, αναφέρει ο κ. Κασαπίδης και μάλιστα σε τομείς που δεν είναι προφανείς. Τα μαγαζιά εστιατόρια και καφέ γεμίζουν κόσμο, αλλά υπάρχουν και άλλα στα οποία αφήνουν χρήματα.

Η ποτοαπαγόρευση για τους μουσουλμάνους οδηγεί τους επισκέπτες σε χώρους κατανάλωσης αλκοόλ, ενώ μεταξύ άλλων επιδίδονται και στα τυχερά παίγνια, στο καζίνο αφού στην Τουρκία  απαγορεύεται η χαρτοπαιξία. Δοκιμάζουν την τύχη τους στην Ρουλέτα, το Μπλακ-Τζακ, στα slot machines και σε ότι κατέληξε να αποκαλείται διασκέδαση. Τίποτε καλό δηλαδή για τους παίκτες, που όμως όπως οι πλειονότητα των ανθρώπων ρέπουν στα πάθη τους, σε ότι βλάπτει, όπως θα έλεγε ο Ντοστογιέφσκι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More