Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Βουλιάζουν” από κόσμο Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη

Ξεπερνάει κάθε προσδοκία η παρουσία τουριστών σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη το φετινό καλοκαίρι.

Η κίνηση στο τελωνείο των Κήπων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Χαρακτηριστικό είναι ότι από την 1η Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουλίου, περισσότεροι από 900.000 πολίτες πέρασαν τα σύνορα.

«Σε έρευνα, που έγινε από τα μεγαλύτερα τουριστικά πρακτορεία της χώρας, μας κατατάσσει στην τρίτη θέση ως προορισμό city break μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη», τονίζει στην ΕΡΤ ο Αναστάσιος Σεραφειμίδης, πρόεδρος τουριστικής επιχείρησης του δήμου Αλεξανδρούπολης.

«Είναι sold out η περιοχή με τουρισμό και από τις παραδοσιακές αγορές αλλά και με τουρισμό από νέες χώρες, στις οποίες έχουμε στοχεύσει στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής τα τελευταία χρόνια», αναφέρει από την πλευρά του ο Αθανάσιος Τσώνης, σύμβουλος τουρισμού Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Στη Σαμοθράκη η πληρότητα των ξενοδοχείων είναι στο 100% μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου ενώ ελπίζουν όλοι σε παράταση της τουριστικής περιόδου.

«Ήδη απ’ τον Ιούνιο ξεκινήσαμε να βλέπουμε κυρίως τα Σαββατοκύριακα να γεμίζει η πόλη από ξένους επισκέπτες, κυρίως από την Τουρκία αλλά και Βαλκάνιους από Βουλγαρία και Ρουμανία. Συνεχίζεται ακάθεκτα», σχολιάζει ο Βασίλης Κασαπίδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης.

Φέτος, υπάρχει σημαντική αύξηση των τουριστών και μέσω θαλάσσης στα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης.

Τα γεμάτα ξενοδοχεία της περιοχής μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου δείχνουν ότι η ακριτική περιοχή καταξιώνεται και τουριστικά, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σταματάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More