Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες: Στη Θεσσαλονίκη ο Κ. Μητσοτάκης – Στην Κρήτη ο Α. Τσίπρας

Η αντίστροφη μέτρηση για τις κάλπες έχει αρχίσει, να δούμε πώς διαμορφώνεται η στρατηγική των δύο επιτελείων, στη Θεσσαλονίκη, μιλάει την Τετάρτη 21/6  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η Κρήτη είναι μια περιοχή, που αποτελεί “στοίχημα” για τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο τελευταίο 100στάρι των εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να προτάσσει τη στρατηγική της “ισχυρής αυτοδυναμίας”, διαμηνύοντας ότι θα εξαντληθεί και το τελευταίο λεπτό της προεκλογικής περιόδου, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της “καθαρής εντολής”.

Από την Πειραιώς υπάρχει ικανοποίηση ότι η ΝΔ να έχει καταφέρει να επιβάλλει τη δική της θετική ατζέντα, εστιάζοντας στη συνέπεια λόγων και έργων και ότι παρά το τοξικό κλίμα και τα ασύλληπτα ψεύδη που καταλογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχείρησε να καλλιεργήσει για μία σειρά θεμάτων από την οικονομία μέχρι το μεταναστευτικό, αυτό έχει γυρίσει μπούμερανγκ στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς -όπως λένε- έχει φανεί πλέον σε όλους τους τόνους η πολιτική του ένδεια.

Ταυτόχρονα, στη γαλάζια παράταξη ξορκίζουν τον εφησυχασμό. “Τίποτα δεν έχει κριθεί μέχρι και την ετυμηγορία των πολιτών”, όπως σημειώνουν. Και σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζεται το άνοιγμα και προς την κεντροδεξιά, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να βρεθεί αρκετές φορές μετά την 25η Μαΐου και την άνοδο που σημείωσαν κόμματα στα πιο δεξιά της ΝΔ. “Κομματίδια” που -όπως τονίζει- επιχειρούν να εκμεταλλευτούν είτε τη λεγόμενη “πατριωτική ψήφο”, είτε να καπηλευτούν το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών.

Η “επιχείρηση” βόρεια Ελλάδα ολοκληρώνεται αύριο, με τη μεγάλη ανοιχτή ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, στη Νέα Παραλία (άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Στην Κρήτη

Η δεύτερη επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσα σε λίγες μέρες στην Κρήτη, έχει ως στόχο να κερδηθεί το στοίχημα για κάλυψη του χαμένου εδάφους από την 21η Μαΐου και την επιστροφή εδρών στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτή του Ρεθύμνου, όπου είναι υποψήφιος ο κ. Τσίπρας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί δικαίωση τα όσα είπε ο κ. Σκυλακάκης, αφού παραδέχθηκε σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ότι σχεδόν καμία εξαγγελία της ΝΔ δεν είναι στο πρόγραμμα σταθερότητας και ότι προσπαθούν να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών με ψέματα και κάνουν λόγο για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα σε ότι αφορά το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Το διακύβευμα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι αν από τις 26 του μήνα θα έχουμε μια υγιή δημοκρατία. Ταυτόχρονα το μήνυμα του είναι ότι η μάχη πρέπει να δοθεί μέχρι το τελευταίο λεπτό, μάχη που θα συνεχίσει να δίνει και μετά τις 26 του Ιούνη. Γι αυτό και τονίζει ότι αν κάνει πίσω, την επόμενη μέρα θα κυριαρχήσει η ασυδοσία.

Καταγγέλλουν τη ΝΔ ότι τρομοκρατεί κοινωνικές ομάδες δείχνοντας πως σχεδιάζει να κυβερνήσει. Σημειώνουν ότι με την ενισχυμένη αναλογική, κάθε προοδευτική ψήφος που δεν πηγαίνει στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύει το σχέδιο της ΝΔ να είναι ανεξέλεγκτη την επόμενη ημέρα.

Υπογραμμίζουν ότι ο στόχος είναι ένας: να μειώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσουν την επόμενη μέρα να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα λεηλασίας της κοινωνίας, με ιδιωτικοποιήσεις, πλειστηριασμούς και απομείωση του κοινωνικού κράτους.

Θεσσαλονίκη – αποστολή: Μαρίνα Παπαδάκη

Κρήτη – αποστολή: Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More