Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βόλος: Περισσότεροι από 50 απινιδωτές στην Μαγνησία

Πριν λίγο καιρό οι απινιδωτές που υπήρχαν στην Μαγνησία, μετριόνταν στα δάκτυλα, με αποτέλεσμα να γίνεται πολύ συχνά λόγος ότι αν υπάρχει απινιδωτής θα σώζονταν μια ζωή.

Αυτή την έλλειψη απινιδωτών προσπαθεί να καλύψει η Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας και Β. Σποράδων, με την προμήθεια και δωρεά σε φορείς και σωματεία, καθώς και σε σχολεία.

Μιλώντας στο “Θεσσαλικό Περισκόπιο” η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, τόνισε ότι πράγματι αυτή ήταν η εικόνα πριν λίγο καιρό, η οποία όμως έχει αντιστραφεί και έτσι οι περισσότεροι αθλητικοί σύλλογοι, σωματεία και σχολεία, έχουν εξοπλιστεί με απινιδωτές.

Παραπάνω από 50 απινιδωτές έχουν διατεθεί δωρεάν από την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας, ενώ υπάρχουν και 8 αιτήματα που αναμένουν την ικανοποίησή τους.

Η διαδικασία που ακολουθείται από την Αντιπεριφέρεια είναι απλή: Ο ενδιαφερόμενος φορέας- σύλλογος- σωματείο (όχι ιδιώτης) υποβάλει μια αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και στην συνέχεια η Αντιπεριφέρεια χορηγεί δωρεάν τον απινιδωτή, με την προϋπόθεση να υπάρχει εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο άτομο-α για να χρησιμοποιήσει τον απινιδωτή

Ακούστε εδώ την συνέντευξη:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More