Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κόκκαλης προς Χρ. Σταϊκούρα: 40 μέρες μετά κομμένη στα δύο η Θεσσαλία – Φτιάξτε τη γέφυρα στην Αμπελιά

«Σαράντα πέντε ημέρες μετά την κακοκαιρία “Daniel” παραμένει “κομμένη”, η οδική σύνδεση της Δυτικής Θεσσαλίας με την Μαγνησία στο ύψος της γέφυρας της Αμπελιάς Φαρσάλων», τονίζει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Υποδομών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Αναλυτικότερα ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο, η οδική σύνδεση της Π.Ε.Ο. Φαρσάλων –Βόλου στο ύψος της γέφυρας της Αμπελιάς Φαρσάλων παραμένει “κομμένη”  σχεδόν σαράντα πέντε ημέρες μετά από την ακραία καταστροφή που υπέστη η περιοχή και η Θεσσαλία από την κακοκαιρία “Daniel”.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «για τα αυτοκίνητα που θέλουν να κατευθυνθούν προς Μαγνησία, υπάρχει εναλλακτική διαδρομή μέσα από τα χωριά της επαρχίας Φαρσάλων από Βαμβακού, Ρευματιά, Πολυδάμειο, Παλαιόμυλο, ωστόσο ο δρόμος δεν αντέχει την αυξημένη κίνηση των οχημάτων, και ακόμα περισσότερο των βαρέων οχημάτων που διέρχονται από αυτόν.»

Τονίζεται το γεγονός ότι «πολλές είναι και οι ζημιές στο οδόστρωμα που έχουν προκληθεί τόσο από την κακοκαιρία όσο και από την αυξημένη κίνηση των οχημάτων που περνά μέσα από τα χωριά και που δεν είναι φτιαγμένο για αυτή την συχνότητα διέλευσης αλλά και χρήσης

Επισημαίνεται ότι  ενόψει του χειμώνα «φαντάζει ακόμα πιο επικίνδυνη η διέλευση τους καθώς στο σημείο πιάνει αρκετά συχνά ομίχλη, αυξάνοντας τον κίνδυνο να προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα» ενώ «για να κατευθυνθεί κάποιος με ασφάλεια πρέπει να πάει μέσω Λάρισας, κάνοντας μεγάλο κύκλο και αυξάνοντας τα χιλιόμετρα που απαιτούνται για να διανυθεί η διαδρομή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More