Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γέμισε με αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία το νησί της Σάμου

Με την συμμετοχή 46 ιστορικών οχημάτων πραγματοποιήθηκε το 4ο TOYR DE SAMOS μια διοργάνωση της Ελληνικής Λέσχης Ιστορικού Αυτοκινήτου με την αρωγή του ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ και της τοπικής λέσχης Ιστορικά Οχήματα Ν. Σάμου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν διαδρομές 220 χλμ, 12 Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας και 27 μετρήσεις.

Η εκκίνηση έγινε το Σάββατο το πρωί από την Πλατεία Καρλοβάσου ενώ το σύνθημα έδωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέξανδρος Λυμπέρης. Οι οδηγοί αφού διένυσαν 45 χιλιόμετρα περνώντας από παραδοσιακούς οικισμούς και εκτέλεσαν τις 3 πρώτες δοκιμασίες ακριβείας, πραγματοποίησαν την πρώτη στάση για ανασυγκρότηση στους επιβλητικούς Δρακαίους. Συνέχισαν με ακόμη 70 χιλιόμετρα και 3 δοκιμασίες μέχρι τον τερματισμό στο παραθαλάσιο Ηραίο.

Την Κυριακή, δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης διένυσαν ακόμη 108 χιλιόμετρα αυτή την φορά προς νοτιοανατολικά. Ξεχώρισε η ανάβαση στις Μανωλάτες με δικό της έπαθλο, το γεύμα στον παραθαλάσσιο οικισμό Ποσειδώνιο και ακόμη 5 δοκιμασίες ακριβείας πριν τον τερματισμό του αγώνα στη παραδοσιακή Άμπελο.

Η τελετή απονομής έγινε το απόγευμα της Κυριακής στο Λιμάνι του Καρλοβάσου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More