Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Γυναίκες στο φως” από τη Λευκάδα… στον Καναδά

΄Το θεατρικό έργο “Γυναίκες στο φως” παρουσιάζεται σήμερα Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και αύριο Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στο Τορόντο του Καναδά. Πρόκειται για μια παράσταση που είναι βασισμένη στην Τριλογία της Λευκάδας, στα τρία μυθιστορήματα (Κορίτσια στη βεράντα, Ψηλά Τακούνια για Πάντα και Ξυπόλυτες στην Άμμο)της δημοσιογράφου και συγγραφέα Ιουστίνης Φραγκούλη Αργύρη που μένει μόνιμα στον Καναδά.

Η διασκευή των τριών μυθιστορημάτων της Τριλογίας της Λευκάδας φωτίζει την αθέατη ζωή των συμμαθητριών της συγγραφέως από τη Λευκάδα αλλά εν τέλει αναπαριστά και καταγράφει το μεγάλωμα των κοριτσιών, τη γυναικεία φιλία, τις χαρές, τις λύπες, τις ακυρώσεις, τις επιτυχίες, τις απογοητεύσεις στη ζωή κάθε γυναίκας.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια παράσταση που δημιούργησαν εξ ολοκλήρου Ελληνίδες του Καναδά. Η σκηνοθεσία ανήκει στην πολυτάλαντη Νάνσυ-Αθαν Μυλωνάς, η οποία παρουσιάζει το έργο σε δύο γλώσσες ταυτόχρονα σε διασκευή των Κωνσταντίνα Γκότση – Ζήνα Τζάρα.

Τα τρία τραγούδια σε στίχους της συγγραφέως Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη έχει συνθέσει και τραγουδάει η ταλαντούχος μουσικός Παναγιώτα Τσίτσου.

Το έργο “Γυναίκες στο φως” θα παρουσιαστεί στο Μοντρεάλ στις 18 Φεβρουαρίου 2024, στη Νέα Υόρκη στα τέλη Μαΐου και στη Λευκάδα στις 4 Αυγούστου 2024.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More