Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Βαρουφάκης  «Το λιμάνι θα πρέπει να παραμείνει στα χέρια του λαού της Αλεξανδρούπολης»

Τη θέση του κόμματος του ότι δεν θα συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας επανέλαβε από την Αλεξανδρούπολη ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 Συμμαχία για τη ρήξη, Γιάννης Βαρουφάκης, παρουσιάζοντας παράλληλα τους υποψηφίους του κόμματος του στον Νομό Εβρου.

Για την πιθανότητα συγκυβέρνησης  και αναφορικά με όσους λένε ότι ο ίδιος εξυπηρετεί με την στάση του το αφήγημα της ΝΔ, έκανε λόγο για μία διασκεδαστική ιδέα, που  όπως είπε, «θα πρέπει ακόμη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον κάνει να ξύνει το κεφάλι του όταν το ακούει αυτό. Το ΜέΡΑ 25 τον έχει εκθέσει όπως του αξίζει. Τον έχουμε θυμώσει πολύ, έχουμε κάνει πολύ μεγάλο κακό στη ΝΔ γιατί είμαστε αυτοί που μιλάμε με νούμερα και ονόματα για τους μετόχους της Μητσοτάκης ΑΕ που κάνουν τόσο μεγάλο κακό σε αυτό τη χώρα.,» είπε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: “τα τελευταία δύο χρόνια και με απόφαση του συνεδρίου μας, έχουμε προσκαλέσει όποιον ενδιαφέρεται , έστω και εν δυνάμει, και θεωρητικά, για την πιθανότητα συγκυβέρνησης μ’ εμάς, να κάνουμε μία συζήτηση όπως κάνουν οι σοβαροί άνθρωποι, χωρίς προαπαιτούμενα και κόκκινες γραμμές, με μία βάση συζήτησης τα βασικά ζητήματα του τόπου, τι προτείνουν για παράδειγμα για τα κόκκινα δάνεια, τη φορολογία, την παιδεία. Δεν τα θέτουμε ως κόκκινες γραμμές, αλλά αυτή είναι η θέση μας. Ο κύριος Τσίπρας, ο κύριος Ανδρουλάκης και το ΚΚΕ λένε όχι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο κύριος Τσίπρας λέει ελάτε μετά τις εκλογές να με κάνετε πρωθυπουργό, αν ήταν να σας κάνω πρωθυπουργό, θα έμενα στο ΣΥΡΙΖΑ. Μας ενδιαφέρει ο κόσμος εκεί έξω, με τους πλειστηριασμούς, τις εξώσεις. Δεν θα είμαστε σε καμία συγκυβέρνηση, από την στιγμή που δεν ήρθαν να συζητήσουμε. Η απάντησή μας είναι όχι.»

Αναφερόμενος στο σχέδιο Δήμητρα ,ο κ. Βαρουφάκης  έκανε λόγο για κακοφωνία την οποία απέδωσε σε μαύρη προπαγάνδα των ολιγαρχών, για να μην ακούγεται το έγκλημα και η λεηλασία που συντελείται εναντίον του λαού σχετικά με τα κόκκινα δάνεια τα οποία πωλούνται σε ξένα funds.

Τέλος έκανε αναφορά και στις αναπτυξιακές προτάσεις του Μέρα 25 και ειδικότερα  για το λιμάνι το οποίο όπως είπε θα  πρέπει να παραμείνει στα χέρια του λαού της Αλεξανδρούπολης και του ελληνικού λαού,  πως η περιοχή θα πρέπει να επενδύσει στην πράσινη ενέργεια και να αποτελέσει το κέντρο παραγωγής και διανομής προς την υπόλοιπη Ευρώπη πράσινου υδρογόνου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More