Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Καραμέρος στο Πρώτο: Βλέπω θετικά την υποψηφιότητα της Ε. Αχτσιόγλου (audio)

«Είναι αλήθεια ότι η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου είναι ακριβώς το πλαίσιο αυτό που αφήνει ως παρακαταθήκη, όντας παρών βέβαια, ο Αλέξης Τσίπρας» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Καραμέρος, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, σημειώνοντας πως θα υποστήριζε «μια υποψηφιότητα που θα συνέθετε ακόμα και αν δεν ήταν πλειοψηφική».

«Θεωρώ εξαιρετικά θετικό, να υπάρχουν υποψηφιότητες οι οποίες συνθέτουν. Είχαμε την πρώτη ανακοίνωση της Έφης Αχτσιόγλου που είναι μια ενωτική, διαταξική υποψηφιότητα, την οποία εγώ δημόσια είπα ότι βλέπω θετικά, αφού πρώτα βέβαια ακούσουμε και στην Κεντρική Επιτροπή και τις επόμενες ημέρες μέχρι και την ημερομηνία εκλογής περισσότερες θέσεις, τι θα καταθέσουν οι υποψήφιοι. Νομίζω είναι πολύ σημαντικό για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στις 29 Ιουνίου στο Ζάππειο, για χώρο στο νέο κύμα, εφόσον εκείνος ανακοίνωσε ότι παραμερίζει, για ευκαιρία στη νέα γενιά με απαραίτητη ανανέωση του στελεχικού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμέρος.

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στο ΣΚΑΙ και στις δηλώσεις του για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κάνοντας λόγο για «πολύ μεγάλη αντίστιξη» σε σχέση με την προεκλογική περίοδο, όπου «ο κ. Μητσοτάκης είχε θέσει πολύ τοξικά και επικίνδυνα διλήμματα, βάζοντας πρώτο θέμα στην ατζέντα, τη μουσουλμανική μειονότητα».

«Είναι μια πολύ μεγάλη αντίστιξη σε σχέση με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και αυτήν την καθοριστική και πολύ προβληματική ως προς τις διατυπώσεις συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο ΣΚΑΙ, όπου μίλησε για αναγκαίες υποχωρήσεις. Και νομίζω ότι όταν μιλάει ο κ. Μητσοτάκης για ορισμένες υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκικά θα πρέπει να τις προσδιορίσει. Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμο και αυτό το σοβαρό λάθος που έκανε αναφερόμενος στην οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας ως γεωπολιτική και όχι νομική διαφορά, όπως είναι η πάγια θέση της χώρας, ανοίγοντας ενδεχομένως τον δρόμο για πολιτική διαπραγμάτευση με την Τουρκία, είναι πολύ κρίσιμο, γιατί αν είναι γεωπολιτική η διαφορά τότε λύνεται γεωπολιτικά μέσω άμεσων διαπραγματεύσεων που θέλει πάγια η Τουρκία και όχι με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας» τόνισε ο κ. Καραμέρος.

Προσέθεσε ακόμα «ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι θέλει να λύσει τον πυρήνα της διαφοράς με την Τουρκία με προοπτική τη Χάγη. Δεν διευκρινίζει ποιος είναι ο πυρήνας της διαφοράς και ποιο είναι το περίβλημα», ενώ υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφώς υπέρ του διαλόγου και της Χάγης, με κόκκινες γραμμές. «Εμείς δεν θα πούμε αυτά που έκανε ο κ. Μητσοτάκης που μας έλεγε εθνική εξαίρεση, που έλεγε ότι ο πατριωτισμός είναι ξένη λέξη, που έλεγε ότι είναι σαν να ακούς τον Ερντογάν» ανέφερε ο κ. Καραμέρος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More