Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γ. Σεγραίδος: Αυξημένες αφίξεις αλλά και αυξημένες αεροδιακομιδές – Δυσβάσταχτα τα προβλήματα για τις μικρές επιχειρήσεις

Για ξεκίνημα μιας τουριστικής  σεζόν που προδιαγράφεται θετική με αυξημένες αφίξεις αλλά και αυξημένες αεροδιακομιδές, λόγω τραγικών ελλείψεων στο Νοσοκομείο που δεν παρέχει ασφάλεια και στον επισκέπτη, καθώς και πολλά προβλήματα στις επιχειρήσεις, έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εστίασης Κω, Γιώργος Σεγραίδος.

“Τι να μας πει ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ, Χρήστος Ροϊλός, ότι υπάρχουν τραγικές ελλείψεις στο Νοσοκομείο και αν δεν ήταν οι φορείς να το στηρίξουν δεν ξέρω τι θα γίνονταν αυτό το νησί”, ανέφερε ο κ. Σεγραίδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΕΠΕ εκτός από το επίδομα που προσφέρει στον πρώτο Παθολόγο ή Παιδίατρο που θα έρθει στο Νοσοκομείο, αλλά ακόμα δεν ήρθε, προχωρά σήμερα και στην αγορά ενός απινιδωτή για το Κέντρο Υγείας στην Αντιμάχεια καθώς η διοίκηση του Νοσοκομείου δεν διαθέτει ανάλογο κονδύλι.

Ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά και Αιγαίου επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο μαζί με τους Γενικούς γραμματείς του Υπ. Ναυτιλίας και του Υπ. Μετανάστευσης τη Κω, προκειμένου να συναντηθεί με τους φορείς για  καταγραφή των προτάσεων τους.

“Ξαφνικά ανακάλυψαν όλοι, υποψήφιοι και  τοπικές οργανώσεις, τα προβλήματα μας όταν “τρέχει” η σεζόν και εμείς έχουμε ενημερώσει αναλυτικά με υπόμνημα μας  από το φθινόπωρο για τα υπάρχοντα θέματα  χωρίς φυσικά να δίνονται λύσεις”, εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ.

“Προβλήματα που αφορούν εκτός από τη “γύμνια” του Νοσοκομείου – όπως σημείωσε – στο αυξημένο λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, στη τεράστια έλλειψη προσωπικού, που θα έχει αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση πελατών (μειωμένα ωράρια) στο ενεργειακό κόστος, στην μη υποστήριξη των νέων επιχειρηματιών από τη περίοδο της Πανδημίας, στην απομόνωση των νησιών, στον ΦΠΑ του 24%  και στις ελλιπείς υποδομές”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιχειρήσεων Εστίασης της Κω υποστήριξε πως “οι πολιτικές που ασκούνται διώχνουν τους ακρίτες από τα νησιά μας ιδιαίτερα το Καστελλόριζο και την Κάρπαθο που βρίσκονται απέναντι από τη Τουρκία”, ζητώντας από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, “να ενισχύσουν με ουσιαστικά κριτήρια τους κατοίκους και τη μικρή επιχειρηματικότητα η συνεισφορά των οποίων στην οικονομία και κοινωνική συνοχή είναι αδιαμφισβήτητη”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More