Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δένδιας: Οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους

Μετά το θερμό κλίμα στη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, στο υπουργείο Εξωτερικών, οι δύο υπουργοί προχώρησαν σε συνέντευξη Τύπου.

Οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ έχουν φτάσει στο υψηλότερο σημείο τους, είπε ο Νίκος Δένδιας. «Η υπογραφή των συμφωνιών αποδεικνύει ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας». «Δυστυχώς, σήμερα στον 21ο αιώνα γινόμαστε παράδειγμα των μελανών σημείων, όπως η εισβολή στην Ουκρανία», τόνισε ακόμα ο Νίκος Δένδιας.

Ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε το μήνυμα πως η ελληνική εξωτερική πολιτική στρατηγική βασίζεται στην πλήρη εφαρμογή των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, στον σεβασμό των αρχών του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καταδίκης της απειλής ή της χρήσης βίας.

 Υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή, η Ελλαδα προσέφερε βοήθεια στην Ουκρανία, συντάχθηκε αμέσως με τις αποφάσεις και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην ΕΕ και στον ΟΗΕ. Σημείωσε επιπροσθέτως, ότι η Βουλή επικύρωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε και στο ενεργειακό, λέγοντας ότι: «Οι ΗΠΑ αποτελούν τον μεγαλύτερό μας εταίρο στο ενεργειακό, στον τουρισμό». «Αγαπητέ μου Τόνι θα ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά και να σε υποδεχθώ στη Μητρόπολη της Δημοκρατίας», τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Νίκο φίλε μου, η συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες δεν υπήρξε ποτέ πιο στενή, τόνισε στο πλαίσιο των κοινών του δηλώσεων με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο Άντονι Μπλίνκεν.

«Θέλω να σε ευχαριστήσω Νίκο προσωπικά για τη βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα στην Τουρκία», είπε ακόμα ο Άντονι Μπλίνκεν. «Ήσασταν από τις πρώτες χώρες που στείλατε βοήθεια».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More