Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεν αποδείχθηκε η κατηγορία σε βάρος του Μ. Βαξεβανόπουλου- Αποσύρθηκε η μήνυση Αχ.Μπέου

Κατηγορήθηκε για συκοφαντική δυσφήμιση από τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, ο πανεπιστημιακός και ενεργός πολίτης – ακτιβιστής  Μάρκος Βαξεβανόπουλος, κατηγορία που κατέπεσε στο σημερινό δικαστήριο, αφού από την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχθηκε ότι ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος  ήταν ο συντάκτης της  επιστολής που είδε το φως της δημοσιότητας και αφορούσε στην στάση του Δήμου Βόλου όταν στην ΑΓΕΤ κατέπλευσε το πλοίο Φιόνα για να ξεφορτώσει απορρίμματα για καύση.

Ο Δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος μήνυσε αρχικά τον Μάρκο  Βαξεβανόπουλο ότι μέσω αυτής της επιστολής  προσβάλλει το θεσμό του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, η οποία όμως μήνυση εντέλει ανακλήθηκε, αφού ο κ. Βαξεβανόπουλος δεν ήταν ο συντάκτης αυτής και επί πλέον εκείνη την περίοδο βρίσκονταν εκτός Ελλάδος.

Ο κ. Βαξεβανόπουλος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δήλωσε:

 “Νενίκηκά σε Αχιλλέα. Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά ούτε και η τελευταία. Σήμερα στο δικαστήριο Βόλου βρέθηκα κατηγορούμενος, διότι ο Δήμαρχος με θεώρησε υπαίτιο για μια επιστολή της Επιτροπής Πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, που αναφερόταν σε ντόπια και διεθνή μαφία και σε διαβρωμένες υπηρεσίες. Εγώ ήμουν στη Γαλλία τότε και επιπλέον είχα αποχωρήσει από την Επιτροπή. Στο τέλος αναγκάστηκε να ανακαλέσει και να αναγνωρίσει το λάθος του μετά από μια παράξενη συμφιλιωτική παρέμβαση του εισαγγελέα.
Ποια είναι η ουσία όμως; Μεγάλες εταιρείες και Δήμοι τέτοιου είδους σέρνουν στα δικαστήρια ενεργούς πολίτες για να τους εκφοβίσουν. Χάνεται χρήμα και χρόνος με αποτέλεσμα ο κόσμος να φοβάται να αντιδράσει. Δυστυχώς για αυτόν δεν εκφοβίζομαι. Και είμαστε πολλοί.
Εσείς όμως τι κάνετε; Ο Βόλος μας βρωμάει καμμένο πλαστικό. Ο Δήμος θα φτιάξει εργοστάσιο για να προμηθεύει σκουπίδια την τσιμεντοβιομηχανία. Δίπλα μας θα γίνει μονάδα LNG. Νερό από τη βρύση δεν μπορούμε να πιούμε. Έργα χωρίς σχεδιασμό και όραμα συνεχίζουν να γίνονται. Η πόλη μας είναι ένας ακυβέρνητος Τιτανικός που βυθίζεται, αλλά μουσικές παίζουν και τα λαμπάκια θαμπώνουν.
Προτείνω κόντρα σε αυτό το bulling που δέχονται οι Ενεργοί Πολίτες να υπάρξει αντεπίθεση. Ας γράψουμε την πρότασή μας και το όραμά μας για τον Βόλο μας κι ας διεκδικήσουμε τη εξουσία αυτού του τόπου. Ειδάλλως είμαστε καταδικασμένοι να κυβερνιόμαστε από ανθρώπους τέτοιου είδους. Ραντεβού σε έναν χρόνο στις επόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη 2023. Ας υπάρξει συσπείρωση πολιτών πραγματική. Η εξουσία στους πολίτες. Όχι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Όχι στη μονάδα SRF
Όχι στη μονάδα LNG Ναι στην ανακύκλωση. Ναι στη ζωή. Ναι στην πόλη που ονειρευτήκαμε”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More