Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ το Μπελίζ

Η κυβέρνηση του Μπελίζ ανακοίνωσε την Τρίτη 14/11 πως διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ, επικαλούμενη τους «αδιάκοπους και άνευ διακρίσεων βομβαρδισμούς στη Γάζα» μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από μαχητές της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος.

«Από την 7η Οκτωβρίου 2023, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) έχουν επιδοθεί σε άνευ διακρίσεων βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, από τους οποίους έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 11.000 αθώοι πολίτες, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Οι βομβαρδισμοί έχουν καταστρέψει κτίρια και υποδομές, συμπεριλαμβανομένων νοσοκομείων, σχολείων και άλλων εγκαταστάσεων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση αυτής της μικρής χώρας στην Κεντρική Αμερική κατηγορεί επίσης το Ισραήλ ότι παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λωρίδα της Γάζας.

«Έχουμε απευθύνει έκκληση στο Ισραήλ να προχωρήσει άμεσα σε κατάπαυση του πυρός και να επιτρέψει την απρόσκοπτη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Παρά τις εκκλήσεις μας, το Ισραήλ δεν έχει σταματήσει να παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, ούτε επιτρέπει σε ανθρωπιστικές οργανώσεις να απαλύνουν τον πόνο εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters (Με πληροφορίες από BBN)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More