Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διαμαρτύρονται οι σχολικές καθαρίστριες στην Αμαλιάδα

Την ανάγκη να τηρηθούν όσα ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης τους είχε υποσχεθεί και να γίνει άμεσα η πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών, πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για να μην υπάρξει κίνδυνος για την υγεία των παιδιών, τόνισαν με νέα ανακοίνωσή τους τα μέλη του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών Σχολικών Κτιρίων Νομού Ηλείας.

Ειδικότερα, η ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Αδικαιολόγητη η χρονοτριβή της δημοτικής αρχής για την προκήρυξη των θέσεων στην σχολική καθαριότητα για το Δήμο Ήλιδας. Ένα μήνα μετά την έκδοση της εγκυκλίου από το υπουργείο εσωτερικών, ο Δήμος δεν έχει αναρτήσει σχετική προκήρυξη για τις σχολικές καθαρίστριες, όταν για όλους τους άλλους δήμους έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Μια διαδικασία που είναι ίδια όλα τα τελευταία χρόνια, χωρίς αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής. Σε κίνδυνο βάζει τα σχολεία ο δήμος, καθώς για μία ακόμα φορά αυτά θα ανοίξουν χωρίς καθαρίστριες. Η αδικαιολόγητη χρονοτριβή σε συνδυασμό με την ειδική συνθήκη που δεσμεύει τις διαδικασίες προ των αυτοδιοικητικών εκλογών στους δήμους, μας βάζει σε προβληματισμό και σε υποψίες.

Το σωματείο μας καλεί την δημοτική αρχή να τρέξει άμεσα όλες τις διαδικασίες για την προκήρυξη των θέσεων στη σχολική καθαριότητα. Η δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να τηρήσει τις εξαγγελίες της και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να σταματήσει τώρα μεθοδεύσεις και παραφιλολογίες. Έχει ευθύνη απέναντι στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More