Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεθνές ένταλμα σύλληψης Πούτιν: Οι συμβολισμοί, οι δυνατότητες, τα ερωτηματικά

Οι συμβολισμοί, αλλά και τα περιθώρια εφαρμογής  από την έκδοση του εντάλματος σύλληψης του Προέδρου Πούτιν, μετά σχετική πρωτοβουλία του “Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου” της Χάγης  -το οποίο δεν πρέπει να συγχέεται με το “Διεθνές Δικαστήριο” των Ηνωμένων Εθνών, που επίσης εδρεύει στη Χάγη- αναλύθηκαν στην εκπομπή του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου «Με Πρώτο στη Ευρώπη και τον Κόσμο».

Παράλληλα εξετάστηκε το κατά πόσον το διεθνές δίκαιο εφαρμόζεται επί ίσοις όροις και το αν αυτή η πρωτοβουλία του Δικαστηρίου, αν και ηθικά ορθή, μπορεί τελικά να συμβάλει ή αντιθέτως να θέσει περαιτέρω εμπόδια στις όποιες ειρηνευτικές προσπάθειες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Καλεσμένος για την ανάλυση των σχετικών ζητημάτων ήταν ο Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, Καθηγητής Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μεταξύ 2011-2020 ο κ. Σισιλιάνος ήταν μέλος του “Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων” του Στρασβούργου –το οποίο είναι όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης- ως τακτικός δικαστής, Αντιπρόεδρος και την τελευταία τριετία Πρόεδρος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More