Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δ. Παπαδημητρίου και Κ. Μακεδόνας μιλούν στην ΕΡΤ για τον «Γκρεμιστή» τη νέα συνεργασία τους (video)

Για τη νέα τους συνεργασία, με οκτώ τραγούδια, που περιλαμβάνονται στον δίσκο με τίτλο «Ο Γκρεμιστής», που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο, μίλησαν στην ΕΡΤ οι Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Κώστας Μακεδόνας.Οι δύο καλλιτέχνες μίλησαν για τη σημαντική αυτή συνεργασία που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο Μικρό Παλλάς.

«Ο Γκρεμιστής ήδη έχει ξαναπαιχτεί στο Ηρώδειο από τον Κώστα και είναι ένα τεράστιο ποίημα του Κωστή Παλαμά, το οποίο κηρύσσει την ηθική και αισθητική επανάσταση. Είναι ένα τρομερό κείμενο, μια οργισμένη ελεγεία από τον Παλαμά» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο μουσικοσυνθέτης.

Ιδιαίτερα περήφανοι για τη νέα τους συνεργασία οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν τη δουλεια τους στο κοινό στις 19 και 20 Δεκεμβρίου στο «Μικρό Παλλάς».

«Με τον Δημήτρη έχουμε μια πολύ καλή φιλική σχέση εδώ και πολλά χρόνια και έχω συνεργαστεί και μαζί του σε κάποιες από τις συναυλίες του, τραγουδώντας γνωστά του τραγούδια και αγαπημένα. Είναι τεράστια τιμή και πολύ μεγάλη χαρά που θέλησε να μου εμπιστευτεί αυτά τα τραγούδια» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο Κώστας Μακεδόνας.

Μιλώντας για τον κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι ο Δημήτρης όλα αυτά τα χρόνια είναι ένας άνθρωπος οποίος επιλέγει πάρα πολύ καλά το κείμενο πάνω στο οποίο θα ακουμπήσει τη μουσική του, τα λόγια του στίχους, τα ποιήματα. Αυτό έχει κάνει και αυτή τη φορά».

Όσον αφορά τον «Γκρεμιστή» ο κ. Μακεδόνας δήλωσε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικά όλα αυτά τα ποιήματα, τα οποία έχει ντύσει μοναδικά με τη μουσική του. «Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω τεράστια τιμή που μου εμπιστεύτηκε την ερμηνεία τους», πρόσθεσε.

Δύο διαδοχικές συναυλίες για το αθηναϊκό κοινό

«Ο “Γκρεμιστής” και ο “Αιρετικός”, που ήταν μέρος του Αιρετικού, έχουν μια ιδεολογική συγγένεια και δένουν πάρα πολύ, ενώ είναι και διαφορετικοί μουσικοί κόσμοι» διευκρίνισε ο κ. Παπαδημητρίου. Και όπως δήλωσε, «στον άλλο κύκλο τραγουδάει η Βερόνικα Δαβάκη, ο Γιώργος Φλωράκης, σταθερός και μόνιμος ερμηνευτής ενός συγκεκριμένου φάσματος τραγουδιών μου και ο Πάνος Παπαϊωάννου, οι οποίοι λένε τρομερά κείμενα από τη διεθνή ποίηση».

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τα  ξεχωριστά αυτά τραγούδια που, επί τρία συναπτά έτη επεξεργάσθηκαν μαζί ώστε να είναι μια μουσική ανθολογία μόνο εξαιρετικών αισθημάτων και σημαντικών νοημάτων.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More