Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Εγχειρίδιο προεκλογικής εκστρατείας” το νέο βιβλίο του Οδ. Κωνσταντινόπουλου

«Πασχίζουν Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, να μας πείσουν ότι είναι αντίθετοι κόσμοι. Είναι ένας “κοινός τόπος”, σχεδόν αόρατος, φαίνεται να συνδέει τα δύο αυτά κόμματα, τα κάνει σε πολλές τους όψεις, συγγενικά, τα φέρνει κοντά. Τις ομοιότητες που συνιστούν τον κοινό αυτό τόπο, επιχειρούν να θέσουν σε συζήτηση οι σελίδες του μικρού αυτού βιβλίου».

Αυτά, αναφέρει στο οπισθόφυλλο, στο βιβλίο του: “ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, Μία προσχηματική πόλωση, κατασκευασμένες διαφωνίες, υπαρκτές ομοιότητες”, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και Ε Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Σε μία ανοιχτή, παρουσίαση, του βιβλίου του, στην Τρίπολη, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με την πρωτοβουλία του αυτή, στην ουσία, εγκαινίασε την προεκλογική του εκστρατεία.
Στην γεμάτη από κόσμο, αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης, ο Γορτύνιος πολιτικός, είπε, μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η Ν.Δ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλικά τους ΜΜΕ, επιχειρούν να ορίσουν το ΠΑΣΟΚ ως ένα κόμμα – συμπλήρωμα. Το επιχείρησαν και παλαιότερα με Ν.Δ., το επιχειρούν και τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρησιμοποιούν κάθε μέσο προπαγάνδας για να το πετύχουν. Στόχος τους είναι να τελειώσουν με το ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, είναι μία πραγματικότητα, ότι αγαπούν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι την παράταξη. Στην αντίποδα αυτής της αντιπαράθεσης, το ΠΑΣΟΚ, παραμένει μία υπεύθυνη κοινοβουλευτική δύναμη που υπερασπίζεται τους θεσμούς, με νηφαλιότητα, προτείνοντας λύσεις με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και με πατριωτισμό ‘’.

Και συνέχισε, λέγοντας, ότι “σήμερα η χώρα χρειάζεται μία σοβαρή πρόταση για το μέλλον, μία υπεύθυνη σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση, μακριά από την άγονη και τοξική αντιπαράθεση που επικράτησε τα τελευταία χρόνια. Εμείς έχουμε θέσει όρους, πάνω σε νομοθετικές παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν προς όφελος της κοινωνίας. Θέλουμε δωρεάν ΕΣΥ, θέλουμε κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, θέλουμε προστασία της εργασίας, θέλουμε ρύθμιση της παιδείας και της δημόσιας εκπαίδευσης, θέλουμε ενίσχυση του ασφαλιστικού κλπ.”.

Μηνύματα Κωνσταντινόπουλου για τις επικείμενες εκλογές

Για τα μηνύματα που περνά το βιβλίο του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, εν όψει και την εκλογών που έρχονται, μίλησαν οι Ευαγγελία Λιακούλη (γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ), ο Κώστας Σκανδαλίδης (πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ) και ο Κώστας Κουσούλης (πολιτικός επιστήμονας).

Κ. Σκανδαλίδης: “Εγχειρίδιο προεκλογικής εκστρατείας το βιβλίο του Οδ. Κωνσταντινόπουλου

Οι ομιλητές, χαρακτήρισαν το βιβλίο του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ως το εγχειρίδιο για την εκλογική στρατηγική του κόμματος. Ο έμπειρος Κώστας Σκανδαλίδης, είπε τα εξής: “Εμείς δεν είμαστε όπως οι άλλοι δύο. Γιατί σ’ όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, των θεσμών, της δημοκρατίας, της κοινωνίας, εμείς διαφέρουμε αποφασιστικά. Δεν μας ενδιαφέρουν εμάς οι αποστάσεις και το μέτρημα αυτών, με τα άλλα δύο κόμματα. Αυτοί μοιάζουν πολύ στον τρόπο που κυβερνούν. Εμείς δεν θέλουμε αυτή την διακυβέρνηση. Θέλουμε άλλη, πιο δημοκρατική, πιο προοδευτική, με άλλη λογική. Πάμε στις εκλογές, απέναντι στο χθες του ΣΥΡΙΖΑ και στο σήμερα της Ν.Δ. Εμείς προτείνουμε το αύριο της χώρας. Πάντα το ΠΑΣΟΚ, όταν επέστρεφε, επέστρεφε με το βλέμμα στο μέλλον. Θέλουμε να είμαστε μία δημιουργός δύναμη και όχι συμπλήρωμα κάποιου”.

Ρεπορτάζ: Σταύρος Ζορμπαλάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More