Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκλογές 2023: Εντείνεται η πολιτική διαμάχη στο δρόμο για τις κάλπες

Ανεβαίνουν οι προεκλογικοί τόνοι πλησιάζοντας προς τις κάλπες. “Όσοι μιλούν για μετεκλογική συνεργασία, μάλλον εννοούν ακυβερνησία ή και παραλυσία“, δηλώνει ο πρωθυπουργός, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι προϋπόθεση για την αλλαγή είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Το μεγάλο στοίχημα των εκλογών είναι σαφές: θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θα κατοχυρώσουμε όσα πετύχαμε ή θα αφήσουμε να ανατραπούν; Θα συγκρουστούμε ακόμη πιο τολμηρά και γρήγορα με το κακό παρελθόν ή θα συμβιβαστούμε με αυτό; Και θα αποφασίσουμε να νικήσουμε λάθη και εμπόδια ή θα νικηθούμε, με λάθος επιλογές; Γιατί το διεθνές περιβάλλον παραμένει αβέβαιο. Και η χώρα μας έχει ανάγκη από σιγουριά και από δυναμική συνέχεια στην πρόοδο που έχει κατακτήσει” τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εφημερίδα Μακεδονία.

Ήταν και παραμένει ακράδαντη πεποίθησή μου ότι η χώρα χρειάζεται μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις και να τις υλοποιεί αποτελεσματικά. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι το οποίο μας δίδαξε η συμπυκνωμένη εμπειρία των τελευταίων ετών. Δεν χρειαζόμαστε πολιτική αστάθεια στην πατρίδα. Και αυτό νομίζω το ξέρει ο λαός μας, που άλλοτε έπαθε και έμαθε. Και τώρα ζυγίζει και αποφασίζει. Οι πολίτες, λοιπόν, θα συγκρίνουν, θα κρίνουν και θα επιλέξουν. Με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας, την ατομική τους προκοπή και τη συλλογική πρόοδο” πρόσθεσε για τις εκλογές ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία του ανασκόπηση για το κυβερνητικό έργο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει καθήκον να συνεχίζει να παράγει έργο προς όφελος των πολιτών μέχρι την τελευταία μέρα.

Σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο κατηγόρησε για «Τραμπισμό», εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα: «Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να μπούμε στην αρένα της τοξικότητας και του διχασμού που επιδιώκει η ΝΔ του κυρίου Μητσοτάκη».

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε με μελανά χρώματα την πραγματικότητα που, σύμφωνα με τον ίδιο, βιώνει η ελληνική κοινωνία τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη και υποστήριξε ότι σε αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απέναντί του μόνο τον κ. Μητσοτάκη αλλά και «την ολιγαρχία, την διαφθορά, τα μεγάλα συμφέροντα και την κρατική πυραμίδα που διαπλέκεται μαζί τους». Συνοπτικά ανέφερε: «Με δυο λόγια: Έχουμε απέναντι όλο το Σύστημα νομής, διαπλοκής, συμφερόντων, αισχροκέρδειας και διαφθοράς που φράζει τους πόρους της κοινωνίας και της χώρας».

«Εκείνοι που έχουν πρωταγωνιστήσει στα προβλήματα, δεν μπορούν να είναι πρωταγωνιστές των λύσεων. Γι’ αυτό λέμε σταθερότητα, προοδευτική ατζέντα και συγκλίσεις σε πρόγραμμα και σε πρόσωπα που μπορούν να εκφράσουν πολιτικές συμμαχίες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η ευθύνη για τη σταθερότητα είναι αναλογική και επιμερίζεται βάσει της λαϊκής ετυμηγορίας. Αν ο ελληνικός λαός δώσει ισχυρότερα ποσοστά σε άλλα κόμματα, τότε έχουν μεγαλύτερη ευθύνη από εμάς. Αν συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι μόνο ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, ας κάνουν ένα προγαμιαίο συμβόλαιο και ας πουν ότι όποιος είναι πρώτος από τους δύο τους, θα γίνει πρωθυπουργός με τη στήριξη του άλλου» πρόσθεσε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρθηκε στην ομιλία του στη Συνδιάσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής στις αλληλοκατηγορίες των άλλων κομμάτων «για τοξικό κλίμα, ενώ κάθε μέρα ανεβαίνει η σκανδαλολογία» προσθέτοντας «ο ένας βγάζει στη φόρα τα άπλυτα του άλλου, αφού μιλάμε για ίδιας κοψιάς κόμματα, που αυτά που τους ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που τους χωρίζουν. Και από εδώ φαίνεται η αναξιοπιστία όλων τους για όσα λένε προς τους εργαζόμενους».

Δεν πρόκειται να στηρίξουμε κανέναν, θα πάμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός όπως οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί” δήλωσε από πλευράς του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.
 
«Η ρήξη δεν έγινε το 2015, συζητήθηκε… Εμείς το εννοούσαμε, οι άλλοι που ψήφισαν μνημόνια, όχι» τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 χαρακτήρισε τα γεγονότα της περιόδου εκείνης ως «τεράστια ήττα για την Αριστερά στον κόσμο όλο».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More