Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ελευσίνα: Κινητοποίηση του Δήμου και πολιτών για αποτροπή διέλευσης του LNG

Παράσταση διαμαρτυρίας και κατάληψη των γραφείων του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 7 Αυγούστου, μετά από κάλεσμα του Δήμου Ελευσίνας προς τους πολίτες.

Στην ανακοίνωση του Δήμου Ελευσίνας, αναφέρεται πως: «Ο λόγος των παραπάνω ενεργειών ήταν η οριστική αποτροπή διέλευσης του LNG από το Λιμάνι του Κρόνου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως με ανακοίνωσή του, την Παρασκευή 4 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ενημέρωσε πως ο ελλιμενισμός του «Παναγιώτης Δ.» που ήταν προγραμματισμένος για τη Δευτέρα 7 Αυγούστου, ακυρώθηκε, ενώ την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα το LNG.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, η Διοίκηση του Ο.Λ.Ε. ήταν απούσα, γεγονός, που όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου, αποτελεί ασέβεια προς τις Αρχές του τόπου αλλά και προς τους πολίτες».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνεργάτες του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Λ.Ε.: «Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στο ψήφισμα που έχουμε εκδώσει. Σήμερα ήρθαμε εδώ, κάνοντας μία συμβολική κατάληψη, στην οποία τουλάχιστον για λόγους στοιχειώδους ευγενείας, θα έπρεπε να είναι εδώ η Διοίκηση. Αυτό δείχνει τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο Ο.Λ.Ε. απέναντι στα προβλήματα της πόλης. Δεν ήρθαμε εδώ για να προπηλακίσουμε. Αντιμετωπίζουμε τις Αρχές με σεβασμό, όταν όμως μας αντιμετωπίζουν κι αυτές. Ακόμα κι αν δεν παρουσιαστεί κάποιος από τη Διοίκηση σήμερα εδώ, εμείς θα συνεχίσουμε με περαιτέρω ενέργειες. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό».

Πηγή φωτο: Δήμος Ελευσίνας

Σχετική είδηση: Συνάντηση του Δήμου Ελευσίνας με τη λιμενική αρχή για τη διακίνηση LNG

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More