Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου: Το «ΟΧΙ» σε Γιάννενα, Καλπάκι, Κόνιτσα

Σύσσωμη η Ήπειρος στέλνει το μήνυμα του «ΟΧΙ» απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν ήδη, από το Καλπάκι, και αύριο θα κορυφωθούν, με τους πολίτες να είναι παρόντες στις εκδηλώσεις, όπως και οι μαθητές της περιοχής. Την ίδια ώρα ξεκίνησαν στο νομό Ιωαννίνων και την Ηπειρωτική πρωτεύουσα οι προετοιμασίες για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Στα Γιάννενα ανήμερα της επετείου θα γίνει δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και αμέσως μετά οι προσκεκλημένοι και οι φορείς θα καταθέσουν στεφάνι στο Ηρώο Μπιζανομάχων, ενώ στις οκτώ το πρωί, θα γίνει έπαρση της σημαίας στο Στρατηγείο της 8ης Μεραρχίας Πεζικού.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στην κεντρική πλατεία με την παρέλαση των στρατιωτικών οχημάτων, αναπήρων θυμάτων πολέμου, αντιστασιακών οργανώσεων, τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και των μαθητών.

Φέτος, για πρώτη φορά η παρέλαση θα γίνει στην… ανηφόρα, λόγω των εργασιών που γίνονται στην κεντρική πλατεία. Τέλος, τριήμερο εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί και στην ακριτική Κόνιτσα, με πλούσιο πρόγραμμα, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, αποστέλλοντας προσκλήσεις σε όλους τους φορείς της ακριτικής περιοχής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More