Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργαζόμενοι Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης «Αγωνιζόμαστε για να παραμείνει το νερό κοινωνικό αγαθό»

Την ανάγκη η διατήρησης του κοινωνικού χαρακτήρα των Δ.Ε.Υ.Α. προκειμένου, όπως είπε, να μη ζήσουμε και με το νερό ό,τι ζούμε ήδη με το ηλεκτρικό ρεύμα, επεσήμανε ο Πρόεδρος των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης Νίκος Ζαφείρης, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου.

Στη Γενική Συνέλευση τονίστηκε ότι  «Εάν προχωρήσει η συνένωση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης όλης τη χώρας, με στόχο να αλλάξει προς όφελος των ιδιωτών τον χαρακτήρα της διαχείρισης των νερών στην χώρα μας, το πρόβλημα δεν θα είναι εάν θίγονται τα δικαιώματα των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α., αλλά μια σειρά άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν το νερό ως κοινωνικό αγαθό, όπως: η τιμή που θα καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, η διασφάλιση της ποιότητας του, οι παρεχόμενες υπηρεσίες και η εξασφάλιση πως δεν θα το στερηθεί κανένας όπου και αν κατοικεί». 

Το παρόν στη Γενική Συνέλευση έδωσαν ο νέος Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλιάρης και ο μελλοντικός Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης, Παναγιώτης Ματιάκης, οι οποίοι δεσμεύτηκαν πως «θα αγωνιστούν στο πλευρό των εργαζομένων για να μην περάσει και το νερό στα χέρια των λίγων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά να παραμείνει αυτό που πρέπει να είναι, ένα κοινωνικό αγαθό για όλους».

Στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκε ακόμα και το θέμα της τηλεθέρμανσης και το πώς μπορεί να διασφαλιστεί η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία της, με τον κ. Κοκκαλιάρη και τον κ. Ματιάκη να συμμερίζονται την αγωνία τόσο των εργαζομένων για το θέμα αυτό όσο και των πολιτών του Δήμου Κοζάνης και να διαβεβαιώνουν πως είναι και γι’ αυτούς προτεραιότητα για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More