Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εργατικό κέντρο Σάμου: Ζητά την διερεύνηση εργατικού ατυχήματος σε χειριστή μηχανήματος

Να διερευνηθούν τα αίτια του εργατικού ατυχήματος που σημειώθηκε την Τρίτη σε έργο ασφαλτόστρωσης δρόμου, στα Κοντακαίικα της Σάμου ζητά το Εργατικό Κέντρο.

Ο χειριστής τραυματίστηκε από μηχάνημα ασφαλτόστρωσης federal, ενώ απεγκλωβίστηκε άμεσα από συναδέλφους του και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σάμου, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του έφυγε με αεροδιακομιδή στην Αθήνα.

Από την πλευρά του Το Εργατικό Κέντρο Σάμου ενημέρωσε άμεσα τόσο την τοπική Επιθεώρηση Εργασίας Σάμου, όσο και το τμήμα Υγείας και Ασφάλειας της Χίου, ενώ ήρθε σε επαφή και με εκπρόσωπο της εταιρείας.

Να σημειώσουμε βάσει και των στοιχείων που έφερε στη δημοσιότητα το ΕΚΣ σε όλο το Βόρειο Αιγαίο υπάρχει ένα Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης με 3 εργαζομένους και έδρα τη Χίο, για να καλύψει Σάμο, Ικαρία, Λέσβο, Χίο, Φούρνους, Οινούσσες, Ψαρά , κάτι που καθιστά την εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σχεδόν αδύνατη.

Τα μέλη του Εργατικού Κέντρου ζητούν αρχικά να στηριχτεί με κάθε τρόπο ο άτυχος άνδρας που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του και να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος, ενώ με αφορμή το συγκεκριμένο ατύχημα επαναφέρουν τα αιτήματα, για την συντήρηση μηχανημάτων και υποδομών, για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και τη στελέχωση των επιθεωρήσεων εργασίας για τη διενέργεια τακτικών και ουσιαστικών ελέγχων σε εργασιακούς χώρους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More