Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζάκυνθος: Παραμένει χωρίς νερό η πόλη- Τι αποκάλυψαν οι εκσκαφές

Για περισσότερες από δέκα ημέρες συνεχίζεται η ταλαιπωρία των κατοίκων της πόλης της Ζακύνθου, που προμηθεύονται νερό από υδροφόρες, καθώς συνεχίζονται οι εκσκαφές για να βρεθεί το σημείο εισροής πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης, το οποίο, ωστόσο, ακόμα δεν έχει εντοπιστεί.

Οι τελευταίες εργασίες όμως, φαίνεται να επιβεβαιώνουν όσους εξέφραζαν φόβους για το τι άλλο μπορεί να έχει εισρεύσει στο απαρχαιωμένο και σαθρό δίκτυο, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΖ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην οδό Φιλικών και στη συμβολή της με την οδό Χιώτη και στην τομή που διενήργησαν την Κυριακή 21 Ιανουαρίου του 2024 διαπιστώθηκαν:

1. Αγωγός ύδρευσης σιδερένιος (Φ500) με τρεις τρύπες οι οποίες επιδιορθώθηκαν

2. Αγωγοί αποχέτευσης ομβρίων υδάτων πλαστικοί σε συναρμογή με αυγοειδη οχετό τσιμεντένιο με εμφανές κενό στο κάτω μέρος . Από το κενό κάτω από τους αγωγούς αποχέτευσης διέρχονταν τα όμβρια ύδατα και κατέληγαν πάνω στον σιδερένιο αγωγό (Φ500) με αποτέλεσμα – σε συνδυασμό με τις τρεις τρύπες – να δημιουργείται σπηλαίωση και ανάμειξη των ομβρίων με τον αγωγό ύδατος Η ΔΕΥΑΖ ενημερώνει ότι οι τρύπες κλείστηκαν και σφραγίστηκαν οι εισροές, ενώ διοχετεύθηκε νερό με χρώμα, από το φρεάτιο ομβρίων μπροστά στο υπαίθριο θέατρο και διαπιστώθηκε ότι πλέον δεν υπάρχει κάποια αστοχία, ενώ αποκαταστάθηκε και η τομή.

Σύμφωνα με την ΔΕΥΑ Ζακύνθου, συνεχίζεται το πλύσιμο των αγωγών σε όλη την πόλη, το οποίο και θα συνεχισθεί και αύριο ενώ θα ληφθούν και νέα δείγματα. Για την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 υδροφόρες θα δίνουν νερό σε όλους όσοι βρίσκονται στις οδούς: Καποδιστρίου έως Κρυονέρι, Καποδιστρίου έως Αστυνομία, Αστυνομία έως Λογοθετών, Λογοθετών έως πόταμι. Η χορήγηση νερού θα είναι καθημερινή και θα αρχίζει από την περιοχή που θα τελειώνει το προηγούμενο βράδυ, καταλήγει στην ενημέρωσή της στους πολίτες του νησιού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More