Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζυμώσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο με τα ομόφυλα ζευγάρια

Tα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ήδη διατυπώσει θέσεις και ενστάσεις για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει κάθε θετικό βήμα, σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ υπέρ της ισότητας στον γάμο, όχι όμως στην κατά παραγγελία τεκνοθεσία τάσσεται το ΠΑΣΟΚ.

Ζυμώσεις στα κόμματα προκαλεί το θέμα με τα ομόφυλα ζευγάρια. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα είναι ταυτοτικό έχει διαμηνύσει ο πρόεδρος του κόμματος. Ο Γιάννης Ραγκούσης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως: «Τo ν/σ έχει να κάνει με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ. Θα υπάρχει πρόβλημα (όπως είπε και ο Κασσελάκης) αν κάποιος βουλευτής δεν ψηφίσει.

Από την πλευρά του μιλώντας στο Mega ο Κώστας Ζαχαριάδης, ανέφερε: «Σε αυτά τα ζητήματα πάντα υπερψηφίζουμε».

Ναι επί της αρχής εν αναμονή της κατάθεσης του κειμένου του νομοσχεδίου δηλώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρωτοπορεί σε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και δεν είναι δικαιωματιστές αλα καρτ. Όπως τόνισε: «ψηφίσαμε όλοι σύμφωνο συμβίωσης. Επί της αρχής θετικοί, μπορώ να πω ότι θα ψηφίσω νόμο που δεν έχει κατατεθεί;»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε στο Real FM: «O Κ. Ανδρουλάκης δεν είχε πάρει καθαρή θέση. Χθες ψέλλισε ότι είναι υπέρ του νομοθετήματος Πέρασαν επτά μέρες και ασχολούμασταν με τα κορδόνια του πρωθυπουργού».

Στάση αναμονής και επιφυλάξεις από τα άλλα κόμματα

Μιλώντας στο Ertnews o Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, είπε: «Η κυβέρνηση «σέρνει» μια συζήτηση χωρίς να φέρνει κάποιο νομοσχέδιο αφήνοντας χώρο σε σκοταδιστικές απόψεις».

«Πρόταση δυσπιστίας τώρα για το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελεγχόμενοι, εξαρτημένοι, ή κυρίως ότι δεν τους κρατούν από κάτι», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Η Κορίνα Τριανταφύλλου, εκπρόσωπος Τύπου στους Σπαρτιάτες, δήλωσε: «Η θεσμοποίηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών διαρρηγνύει τον πυρήνα της Ελληνικής οικογένειας».

«Καλούμε τον πρωθυπουργό να καταθέσει νομοσχέδιο και να σταματήσει αυτή η κοροϊδία. Εμείς πιστεύουμε στην αρχή της ισότητας», επισήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Το πρωϊ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους αρχαιοφύλακες, που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους στην Ακρόπολη ενάντια στην εκχώρηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε ιδιωτική εταιρεία.
Όπως δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης: «Παλεύουμε για δημόσια μνημεία και για αξιοπρέπεια των εργαζόμενων στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Λίγο αργότερα στη Κουμουνδούρου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε και συζήτησε με το σωματείο των οδηγών ΤΑΧΙ τα προβλήματα του κλάδου.

Οι εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, μετά το μήνυμα Κασσελάκη προς τους τυχόν διαφωνούντες και ήδη ετοιμάζουν την κοινοβουλευτική τους δράση για το επόμενο διάστημα. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει στραμμένο το βλέμμα του στο συνέδριο του Φεβρουαρίου, αλλά και στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις Σπέτσες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σε τροχιά συνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί 22- 25 Φεβρουαρίου και Σπετσών όπου θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σ/Κ η Κ.Ο κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. με το πρόεδρο του κόμματος.
Στην Κουμουνδούρου αναμένουν το τελικό κυβερνητικό νομοθέτημα για τα ομόφυλα ζευγάρια γιατί η κυβέρνηση ακόμη διατηρεί απλώς μία θολή εικόνα για αυτό όπως λένε.

Όπως διαμηνύουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει καταθέσει τη δική του ολοκληρωμένη πρόταση δεν πρόκειται να εγκλωβιστεί αναμένοντας τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Αντιθέτως θα προχωρήσει σε σειρά και άλλων πρωτοβουλιών πάνω σε σοβαρά θέματα και τομείς. Ήδη όπως ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης θα κατατεθεί από το κόμμα, πρόταση νόμου για το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, που θα βασίζεται στην αντίστοιχη που είχε κατατεθεί από τον Αλέξη Τσίπρα το 2018 ενώ θα παρουσιάσει τις θέσεις του για κρίσιμα ζητήματα όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και τι συνολική του πρόταση για την ανασυγκρότηση και το μετασχηματισμό του κράτους.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More