Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ημερίδα στο Σουφλί για τα ΑΜΕΑ – Χωρίς δική του στέγη ο Σύλλογος «ΝΗΜΑ ΖΩΗΣ»

«Κοιτάζοντας την αναπηρία στα μάτια» είναι ο κεντρικός τίτλος της ημερίδας που διοργανώνει σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου  στο  Μουσείο Μετάξης στο Σουφλί το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσει για θέματα αναπηρίας και να αναδείξει τη σημασία που έχει η δημιουργία μιας ισότιμης και συμπεριληπτικής κοινωνίας με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Εκπρόσωποι της κοινότητας των ατόμων με αναπηρία, επιστήμονες από διαφορετικά γνωστικά πεδία και σχετικοί φορείς θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.

Στην εκδήλωση συμμετέχει και ο Σύλλογος Φίλων ΑΜΕΑ Σουφλιου «ΝΗΜΑ ΖΩΗΣ» που εδώ και 12 χρόνια εθελοντικά προσφέρει στην περιοχή σε όσους το έχουν ανάγκη.

Η υπεύθυνη Δημιουργικού του Συλλόγου Δέσποινα Μπακαλούδη μίλησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας  για την προσπάθεια 30 εθελοντών διαφόρων ειδικοτήτων που συνδράμουν στα άτομα, που παρακολουθούν συνεδρίες ανά ειδικότητα και κατηγορία αναπηρίας, που το καθένα αντιμετωπίζει.

Διακόσια μέλη του Συλλόγου στηρίζουν την φροντίδα των  δεκαπέντε ατόμων  ΑΜΕΑ (από τα προνήπια μέχρι τα 50 έτη) που  ακολουθούν συγκεκριμένα προγράμματα.

Στην περιοχή τα άτομα,  ξεπερνούν τα τριάντα αλλά δυστυχώς δεν βγαίνουν προς τα έξω για να λάβουν την βοήθεια που χρειάζεται.

Στο «ΝΗΜΑ ΖΩΗΣ» υπάρχουν φυσικοθεραπευτές κοινωνικοί λειτουργοί γυμναστές και ειδικοί παιδαγωγοί που εθελοντικά προσφέρουν στηρίζοντας την προσπάθεια. Χρειάζονται και άλλοι τονίζει η κ Μπακαλούδη γι’ αυτό όποιος επιθυμεί μπορεί να απευθυνθεί στο Σύλλογο και από εκεί να τον εισάγουν στην αναπηρία και στον τρόπο συμβολής τους.

Μια τέτοια προσπάθεια στηρίζεται στις συνδρομές των μελών και στις κατά περιόδους χορηγίες του Δήμου, οι ανάγκες όμως είναι αρκετές .

Τα πάγια έξοδα του συλλόγου είναι δυσβάστακτα και σ αυτό θα βοηθούσε αν υπήρχε ιδιόκτητος χώρος διότι ο σημερινός επινοικιάζεται.

Ευελπιστούν σε μια δωρεάν παραχώρηση κτιρίου στο Σύλλογο από όποιον πολίτη το επιθυμεί γι’ αυτό κάνουν έκκληση στην ευαισθησία του κόσμου.

Ακούστε τις δηλώσεις της κυρίας Μακαλούδη: Δέσποινα Μπακαλούδη, υπεύθυνη Δημιουργικού του Συλλόγου

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας.

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More