Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΠΑ: Καταδίκη Τραμπ σε πρόστιμο 1 εκατ. δολαρίων σε δίκη εναντίον της Χίλαρι Κλίντον

Σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια θα καταβάλουν ως πρόστιμο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ , Ντόναλντ Τραμπ και η δικηγόρος του,  γιατί επιχείρησαν την παραπομπή της Χίλαρι Κλίντον σε μια «μάταιη» δίκη κατηγορώντας την για απόπειρα εξαπάτησης στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο δικαστής Τζον Μίντλμπρουκς αποφάνθηκε πως ο ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος ελπίζει να επιστρέψει στο Λευκό Οίκο το 2024, «καταχράσθηκε τα δικαστήρια» επιχειρώντας να προσφύγει στη δικαιοσύνη «για να προωθήσει με ανέντιμο τρόπο ένα πολιτικό αφήγημα».

Στην προσφυγή, την οποία ο ίδιος δικαστής είχε απορρίψει πέρυσι, υποστηριζόταν ότι η Κλίντον και άλλα πρόσωπα είχαν επιχειρήσει να πείσουν το κοινό ότι ο Τραμπ πραγματοποίησε την προεκλογική εκστρατεία του σε συνέργεια με τη Ρωσία.

Ο πρώην πρόεδρος ζητούσε 70 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από την πρώην αντίπαλό του, την οποία είχε τελικά νικήσει στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου 2016.

Η προσφυγή αυτή «δεν έπρεπε να είχε γίνει ποτέ», υπογράμμισε ο δικαστής στην 45σέλιδη απόφασή του.

Στην ετυμηγορία ο Τραμπ καταδικάζεται από κοινού με τη δικηγόρο του, την Αλίνα Χάμπα, να καταβάλουν 937.989,39 δολάρια για να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα της αντίπαλης πλευράς.

Ο κόλαφος του Τραμπ στο κείμενο της δικαστικής απόφασης ολοκληρώνεται με τις κάτωθι παραγράφους:

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας «παραγωγικός και εξεζητημένος διάδικος, ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα τα δικαστήρια για να εκδικηθεί τους πολιτικούς αντιπάλους του», έγραψε ακόμη στην απόφασή του ο δικαστής Μίντλμπρουκς.

«Είναι ο εργοδηγός ενός στρατηγικού εκτροχιασμού της δικαστικής διαδικασίας και δεν μπορεί να θεωρηθεί πως είναι ένας ενάγων ο οποίος ακολουθεί τυφλά τις συμβουλές ενός δικηγόρου. Γνώριζε θαυμάσια τον αντίκτυπο αυτών των ενεργειών», πρόσθεσε ο δικαστής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More