Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κακουργηματικές διώξεις για τον νέο φερόμενο ως “ψευτογιατρό” για ανθρωποκτονία με δόλο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης για την υπόθεση του φερόμενου ως “ψευτογιατρού” από την Αθήνα, ο οποίος κατηγορείται ότι έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. 

Ο  φερόμενος “ψευτογιατρός” καταφέρει να  αποκτήσει ένα πελατολόγιο περίπου 300 ατόμων, ενώ σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή, απόπειρες και σωματικές βλάβες τα θύματα του ανέρχονται περίπου σε 15, από διάφορες περιοχές της χώρας όπως την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα αλλά και από νησιά. Ένας 72χρονος F.U.K.H., Γερμανός ιατρός γενικής ιατρικής φέρεται να είναι ο άμεσος συνεργάτης.

Η δράση του φερόμενου ως “ψευτογιατρού” φέρεται να διήρκησε χρόνια όπως και η έρευνα Των Αστυνομικών της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Η αντίστροφη μέτρηση ωστόσο μέχρι τη σύλληψη του 66χρονου και η αποκάλυψη και του 72χρονου συνεργού του, άρχισε έπειτα από καταγγελία συγγενικού προσώπου ασθενή που έφυγε από τη ζωή το 2020.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Διαβάστε επίσης

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για νέο φερόμενο ψευτογιατρό- 5 νεκροί ασθενείς ως τώρα 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More