Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Νέο συλλαλητήριο το απόγευμα για το Βενιζέλειο

Νέο συλλαλητήριο με αίτημα την ενίσχυση του Βενιζελείου και των υπόλοιπων δημόσιων δομών υγείας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής στο Ηράκλειο. Δύο μέρες μετά την μαζική κινητοποίηση της Τετάρτης, με φόντο τα προβλήματα λειτουργίας του ιστορικού νοσοκομείου, εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας, πολίτες και φορείς κατεβαίνουν ξανά στους δρόμους, δίνοντας «ραντεβού» στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της  Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, μετά το συλλαλητήριο της Τετάρτης, «Η Κυβέρνηση πήρε την απάντησή της για τις εξαγγελίες που ακούστηκαν τις προηγούμενες μέρες δια στόματος Υπουργού Υγείας, προσπαθώντας να ρίξει τις ευθύνες της αλλού και όχι στην πολιτική της σχεδιασμένης απαξίωσης του Βενιζελείου, που εντάσσεται στο συνολικότερο σχέδιο για το νέο ΕΣΥ που μιλά για συγχωνεύσεις, μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ και είσοδο ιδιωτών».

Η διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων τονίζει πως «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με την υγεία μας, με τη ζωή μας. Συνεχίζουμε οργανώνοντας το συλλαλητήριο την Παρασκευή 20/10, 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας». Παράλληλα, ζητεί:

·       Άμεσα προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για να λειτουργήσουν τα χειρουργεία και τα ιατρεία, να μπορούν να εφημερεύσουν οι κλινικές, να λειτουργήσει το Νοσοκομείο.

·       Να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος, έναντι των  ασθενών  της περιοχής μας.

·       Γενναία χρηματοδότηση όλων των Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

·       Να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας

·       Να καταργηθούν οι πληρωμές στα δημόσια  νοσοκομεία

·       Άμεση κάλυψη με κινητές μονάδες για περιοχές όπως η ΒΙΠΕΗ και η Χερσόνησος όπου εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι .

Κάλεσμα συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο απευθύνουν και άλλοι φορείς, μεταξύ των οποίων ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων και η Ένωση Συλλόγων Γονέων δήμου Ηρακλείου.

«Χρόνια τώρα ζούμε τη σταδιακή απαξίωση της δημόσιας υγείας με την διαχρονική κρατική υποχρηματοδότηση που οδηγεί στην εμπορευματοποίηση του πιο πολύτιμου αγαθού: της υγείας! Η εικόνα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο καθρεπτίζει την εικόνα της κρατικής απαξίωσης και υποτίμησης των λαϊκών αναγκών» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων.

Επίσης, επικαλείται καταγγελίες εργαζομένων, σύμφωνα με τις οποίες:

•             Έως και πέντε χρόνια, χιλιάδες ασθενείς περιμένουν να χειρουργηθούν, ο χρόνος αναμονής για ένα ραντεβού μεγαλώνει, και οδηγεί τους ασθενείς στην αγκαλιά των επιχειρηματιών υγείας.

•             Το μισό προσωπικό είναι με ελαστικές σχέσεις εργασίας με υποχρεωτικές μετακινήσεις.

•             Δεν υπάρχει τμήμα στο Βενιζέλειο που να μην έχει ελλείψεις σε προσωπικό, χρωστούμενα ρεπό και άδειες  στους εργαζόμενους. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 300 κενές θέσεις εκ των οποίων οι 170 αφορούν νοσηλευτική υπηρεσία.

•             Από τα 6 χειρουργικά τραπέζια λειτουργούν, μόνο τα 2 με αποτέλεσμα  οι λίστες να μεγαλώνουν επικίνδυνα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία  των ασθενών.

•             Το Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου (Κοι.Κε.Ψ.Υ.Π.Ε.) (πρώην Ιατροπαιδαγωγικό) υπολειτουργεί και τώρα κινδυνεύει να κλείσει!

•             Η Παιδιατρική του Βενιζελείου δεν εφημερεύει οπότε τα παιδιά πρέπει να….. αρρωστήσουν Δευτέρα με Παρασκευή, 8:00 π.μ.- 2:00 μ.μ. αλλιώς πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More