Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χανιά: Συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση ασέλγειας καθηγητή σε βάρος μαθητριών του

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή  στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων η υπόθεση ασέλγειας σε κορίτσια από ιδιοκτήτη φροντιστηρίου. Οι αλλεπάλληλες εξαιρέσεις ενόρκων, καθυστέρησαν την έναρξη της δίκης.

Η  δίκη ξεκίνησε στις 29 Σεπτεμβρίου μετά από τρεις αναβολές, που είχαν προκαλέσει την οργή των θυμάτων και των οικογενειών τους. Σε πρώτο βαθμό το 2020, ο 60χρονος καθηγητής είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 36 ετών για ασέλγεια σε βάρος μαθητριών του, για να αποφυλακιστεί ωστόσο,  αφού πήρε αναστολή εκτέλεσης της ποινής του επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο καθηγητής ζήτησε και νέα –τέταρτη- αναβολή, επικαλούμενος λόγους υγείας, ωστόσο το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, αφού ο ίδιος είναι ικανός να μετακινείται. Δεδομένης ωστόσο της απουσίας του συνηγόρου υπεράσπισης, η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 20 Οκτωβρίου.

Ο 61χρονος ο οποίος βρίσκεται πλέον εκτός φυλακής από τον Νοέμβριο 2022 μετά από αίτημα του συνηγόρου του επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας, ήταν παρών στην συνεδρίαση.

Η αποφυλάκιση του όμως όπως και το γεγονός ότι κυκλοφορεί ελεύθερος έχει προκαλέσει την έντονη αγανάκτηση των οικείων των κοριτσιών και των δικηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας ειδικά εάν ληφθεί υπόψη ότι η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό έχει αναβληθεί ήδη τέσσερις φορές καθώς ο κατηγορούμενος μέσω δικηγόρου κάθε φορά ζητά αναβολή επικαλούμενος λόγους υγείας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More