Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους συμβασιούχους/παρατασιούχους των ΟΤΑ – Ζητούν μονιμοποίηση

Στους δρόμους κατέβηκαν ξανά σήμερα το πρωί οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ στο νομό Ηρακλείου, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που πραγματοποιούν από το βράδυ της Κυριακής, με κύριο αίτημα την μονιμοποίησή τους.

Οι πάνω από 1.000 εργαζόμενοι οι οποίοι, εν αναμονή της δικαστικής απόφασης αναφορικά με τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει, παραμένουν στις εργασίες τους για δύο ακόμη μήνες, συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα με την μετατροπή των συμβάσεών τους σε ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για συμβασιούχους που έχουν προσληφθεί με διαφορετικά καθεστώτα (ΑΣΕΠ, κοινωφελή προγράμματα ΟΑΕΔ) και εργάζονται εδώ και χρόνια με προσωρινές διαταγές και δικαστικές αναβολές, καλύπτοντας σημαντικές ανάγκες των δήμων και της Περιφέρειας. Μόνο στο δήμο Ηρακλείου οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που, σε περίπτωση που το δικαστήριο δεν κάνει δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα, θα κληθούν να αποχωρήσουν από τις εργασίες τους είναι 650, εκ των οποίων πάνω από 200 εργάζονται στην υπηρεσία Καθαριότητας.

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που είναι σε ισχύ από τις 9 το βράδυ της Κυριακής μέχρι αύριο, Τρίτη, στις 9 το βράδυ, δεν θα γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων.

Tην 48ωρη κινητοποίηση εξήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Την κινητοποίηση στηρίζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), ενώ και ο Σύλλογος Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου κήρυξε 48ωρη Απεργία τις ίδιες μέρες και ώρες, την οποία στηρίζουν ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων ν. Ηρακλείου και ο Σύλλογος  Περιφερειακών ν. Ηρακλείου.

Τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου καθώς και των υπολοίπων Συλλόγων των Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου Κρήτης και “τον αγώνα που δίνουν για την παραμονή στην εργασία των συναδέλφων με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) και τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ.)” στηρίζει και το Νομαρχιακό Τμήμα Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: “Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ηρακλείου στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων Καθαριότητας και Εργατοτεχνιτών Δήμου Ηρακλείου Κρήτης καθώς και των υπολοίπων Συλλόγων των Ο.Τ.Α. του Νομού Ηρακλείου για ενίσχυση του προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που με ευθύνη της κυβέρνησης απαξιώνονται και εγκαταλείπονται συστηματικά. 

Η παραμονή των εργαζομένων που απασχολούνται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις είναι επίσης επιβεβλημένη, όπως και οι προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των κενών στους Δήμους σε όλη τη χώρα”.

Σημειώνεται πως νέα 24ώρη πανελλαδική απεργία την Μεγάλη Δευτέρα (10/4) εξήγγειλε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ/ΟΤΑ Νίκος Τράκας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More