Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η.Β: Η υπουργός Εσωτερικών προβλέπει «τυφώνα» μεταναστών και βάλει κατά των Εργατικών

Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Σουέλα Μπράβερμαν, προειδοποίησε την Τρίτη για τον «τυφώνα» των μεταναστών «που έρχεται», κατηγορώντας την αντιπολίτευση των Εργατικών ότι θέλει να «ανοίξει τα σύνορα», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Την τρίτη ημέρα του Συνεδρίου του Συντηρητικού Κόμματος, στο Μάντσεστερ (βόρεια Αγγλία), ο επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών, ινδικής καταγωγής, δήλωσε ότι «ο άνεμος της αλλαγής που έκανε τους γονείς (της) να διασχίσουν τον κόσμο τον 20ό αιώνα δεν είναι παρά μια ριπή σε σύγκριση με τον επερχόμενο τυφώνα».

«Η ζήτηση θα ξεπερνά πάντα την προσφορά», είπε, προειδοποιώντας για το φάσμα  των «εκατομμυρίων» επιπλέον μεταναστών που φτάνουν στις βρετανικές ακτές, μια «ανεξέλεγκτη και μη διαχειρίσιμη» ροή εκτός εάν η κυβέρνηση στην εξουσία ενεργήσει «αποφασιστικά το επόμενο έτος».

Η Suella Braverman εξήρε τη μείωση κατά 20% του αριθμού των μεταναστών που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρά σκάφη σε σύγκριση με πέρυσι, ο οποίος σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία έχει φτάσει τις 25.000 από τον Ιανουάριο.

Ένθερμη επικρίτρια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο κατήγγειλε το βρετανικό σχέδιο, να στείλει στη Ρουάντα οι μετανάστες που έφτασαν παράνομα στο βρετανικό έδαφος, η Suella Braverman κατήγγειλε για άλλη μια φορά έντονα «τους διεθνείς κανόνες που σχεδιάστηκαν για μια άλλη εποχή “.

Προσπάθησε επίσης να ανατρέψει τη ρητορική που χρησιμοποιείται τακτικά από την αριστερά, φέρνοντας σε αντιδιαστολή την πλειονότητα των “νομοταγών” και “σκληρά εργαζόμενων” Βρετανών με μια “προνομιούχα αφυπνισμένη μειοψηφία” και υποστηρίζοντας τους αγωνιστές για το κλίμα που “μπλοκάρουν τους δρόμους μας” κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων  αγωνιστές τους οποίους εκείνη τους χαρακτήρισε «οικολογικούς ηλίθιους».

Πηγή: agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More