Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η ΕΡΤ Ιωαννίνων αποχαιρετά τον δικό μας Στέφανο Μάντζιο

Θλίψη στην κοινωνία των Ιωαννίνων, κυρίως όμως στον Ραδιοφωνικό Σταθμό, προκάλεσε ο θάνατος του Στέφανου Μάντζιου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.

Ο Στέφανος Μάντζιος υπήρξε στέλεχος της ΕΡΤ Ιωαννίνων και διευθυντής της από τις αρχές έως τα μέσα της δεκαετίας του ’90 και όσοι τον ζήσαμε από κοντά μόνο ευχάριστες στιγμές έχουμε να θυμόμαστε.

Αγαπούσε το Ραδιόφωνο και ήθελε πάντα να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα ερτζιανά, δίνοντας τον προσωπικό αλλά και συλλογικό του αγώνα. Προπαντός όμως φρόντιζε ώστε να διατηρεί την ζωντανή επικοινωνία με τους ακροατές σ’ όλη την Ήπειρο, κάτι που κατάφερε νιώθοντας παράλληλα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και όταν συνταξιοδοτήθηκε.

Ο Στέφανος Μάντζιος υπήρξε μια πολυσχιδής προσωπικότητα με έντονη κοινωνική, αυτοδιοικητική, πολιτιστική, συνδικαλιστική και αθλητική δράση. Το γεγονός ότι εκλέχθηκε επί τέσσερις θητείες δημοτικός σύμβουλος ξεκινώντας από το 1991 την αυτοδιοικητική του δράση, δεν μπορεί παρά να μην εκλαμβάνεται ως αναγνώριση του έργου του και συνάμα προσφοράς στον τόπο.

Η συμμετοχή του στα κοινά δεν σταματά μόνο στον Δήμο Ιωαννιτών. Διετέλεσε πρόεδρος προσωπικού της 1ης ΜΟΜΑ, την οποία υπηρέτησε από την θέση προσωπάρχη, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ιστορικού Κέντρου Ιωαννίνων, αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κάστρου και για πολλά έτη ταμία του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Μεγάλη του αγάπη αποτέλεσε φυσικά και ο ΠΑΣ Γιάννινα, στην ΠΑΕ του οποίου διετέλεσε διευθυντής και γενικός αρχηγός. Για τις υπηρεσίες του στον αθλητισμό τιμήθηκε από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ιωαννιτών, εκφράζει την βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένειά του, ενώ στη μνήμη του κάνει γνωστό ότι θα ενισχύσει τις κοινωνικές και προνοιακές δομές του.

«Αποχαιρετάμε έναν από τους “άρχοντες” της πόλης. Την ψυχή του Κάστρου» τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ιωάννινα 2023», με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη, μεταφέροντας τα συλλυπητήρια προς την αγαπημένη του κόρη Ντίνα και σ’ όλους τους οικείους του.

Τα θερμά και από καρδιάς συλλυπητήρια και από μας προς τους δικούς του ανθρώπους, με τους οποίους συμπάσχουμε. Και μια υπόσχεση: Θα κρατήσουμε ψηλά την σημαία της ποιότητας προγράμματος του Σταθμού μας, της άμεσης και πλουραλιστικής ενημέρωσης, που άλλωστε ήταν η μεγάλη του επιθυμία. Αιωνία του η μνήμη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More