Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορεί να κάνει μεταγραφές το ερχόμενο καλοκαίρι 

Η Μπαρτσελόνα δεν θα μπορεί να ξοδέψει χρήματα για μεταγραφές το ερχόμενο καλοκαίρι, λόγω της αδυναμίας της στο να περιορίσει τα έξοδα της από τις προηγούμενες χρονιές. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της La Liga ήταν αυτός που αποκάλυψε πως η Μπαρτσελόνα δεν θα έχει την δυνατότητα μεταγραφών το ερχόμενο καλοκαίρι, μιλώντας στην ποδοσφαιρική σύνοδο κορυφής που έγινε στο Λονδίνο. 

Οι «μπλαουγκράνα» ξόδεψαν αρκετά χρήματα τα τελευταία χρόνια και προσπάθησε απεγνωσμένα να τα ισοσκελίσει ώστε να μην δεχθούν την οποιαδήποτε ποινή, πουλώντας τα τηλεοπτικά δικαιώματα του συλλόγου, πουλώντας μάλιστα και ένα μικρό μέρος της ίδιας της ομάδας!

Είναι το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα που θα συναντήσει η ομάδα από την Καταλονία, έπειτα από την εμπλοκή της στην εταιρεία του διαιτητή Χοσέ Μαρία Ενρίκεζ Νεγκρέιρα, DASNIL 95 SL, όπου η ισπανική εισαγγελία ακόμα εξετάζει την υποψία πως η Μπαρτσελόνα επωφελήθηκε στους αγώνες της από διαιτητικές αποφάσεις λόγω της πληρωμής. 

Χαρακτηριστικά ο Χαβιέρ Τέμπας, διευθύνων σύμβουλος της La Liga, είπε όσον αφορά την Μπαρτσελόνα: 

«Από σήμερα, η Μπαρτσελόνα δεν έχει κανένα περιθώριο στον προϋπολογισμό της για να ξοδέψει στην επερχόμενη μεταγραφική περίοδο

Η Μπαρτσελόνα έχει παρουσιάσει αμφισβητήσιμη συμπεριφορά, η οποία είχε αντίκτυπο στη LaLiga – και ενεργούμε αναλόγως. 

Αποφασίσαμε ότι δεν μπορούν πλέον να υπογράψουν περισσότερους παίκτες. 

Πούλησαν 700 εκατ. ευρώ σε τηλεοπτικά δικαιώματα και προσπάθησαν να βρουν διαφορετικούς τρόπους για να λύσουν την κατάσταση. 

Αλλά δεν θα είναι σε θέση να το κάνουν αυτό την επόμενη σεζόν. 

Έχουμε αυστηρούς οικονομικούς ελέγχους. Στο τέλος κάθε περιόδου, λέμε σε όλους τους συλλόγους της LaLiga τι μπορούν να ξοδέψουν. 

Στην περίπτωση της Μπαρτσελόνα, πρέπει να μειώσουν τις δαπάνες για μισθούς και μεταγραφές από 650 εκατ. ευρώ σε 450 εκατ. ευρώ – άρα πρόκειται για έναν προϋπολογισμό μείον 200 εκατ. ευρώ. 

Πρέπει να μειώσουν τις επενδύσεις τους σε ποδοσφαιριστές και τους έχουμε ενθαρρύνει να πουλήσουν παίκτες, επειδή για κάθε ποσό που συγκεντρώνουν από τις πωλήσεις μπορούν να ξοδέψουν το 40% αυτού». 

Πηγή: The Sun

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More