Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Δεύτερη ανοιχτή συζήτηση «ΤΟΠΙΟ KAΦΚΑ» στο καφέ Ύψιλον

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Έτους Κάφκα / Kafka-Jahr 2024, το Goethe-Institut Thessaloniki με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από το θάνατο του Franz Kafka (Kafka-Jahr), διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με το γενικό τίτλο “Kafka-Talks”, με ομιλίες- συζητήσεις πάνω στο έργο του σπουδαίου μοντερνιστή συγγραφέα του 20ου αιώνα.

Μέσα από ένα πολυδιάστατο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ενέχει θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και ομιλίες- συζητήσεις, το Goethe-Institut Thessaloniki αποδεικνύει πόσο διαχρονική εξακολουθεί να είναι η προσωπικότητα και το έργο του Κάφκα μέχρι σήμερα.

ΤΟΠΙΟ ΚAFKA NO.2 | CAFÉ YPSILON
Το Goethe- Institut Thessaloniki διοργανώνει τη δεύτερη διαλογική περιήγηση στο «Τοπίο Κάφκα» το Σάββατο 13 Απριλίου στις 19:00 στο café Ypsilon, Εδέσσης 5, 546 25 Θεσσαλονίκη.

Συγγραφείς, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί επιστήμονες και σκηνοθέτες επιχειρούν μια καταβύθιση στο έργο του σπουδαίου συγγραφέα. Η συνύπαρξη διαφορετικών πλευρών επαληθεύει τα πολλά και διαφορετικά «τοπία» του Κάφκα που δεν έχουν ακόμα γνωρίσει.

Συντονίστρια: Κατερίνα Κασελίμη (θεατρολόγος)

Ομιλητές: Δημήτρης Δημητριάδης (συγγραφέας, μεταφραστής), Δήμητρα Μήττα (συγγραφέα, δραματολόγος), Μιχάλης Ρέμπας (φιλόλογος, συγγραφέας, πολιτικός επιστήμονας), Στέλιος Βραχνής (σκηνοθέτης), Γιώργος Φράγκογλου (φιλόλογος, θεατρολόγος, συγγραφέας)

Είσοδος ελεύθερη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More