Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Εντυπωσίασε ο Γάλλος Ζακ Πισενέμ με τα ξυλόγλυπτά του

Η ξυλογλυπτική με αλυσοπρίονα αποτελεί ένα μοναδικό είδος τέχνης που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά όσοι βρέθηκαν στην έκθεση Agrotica. Ο Γάλλος Καλλιτέχνης Ζακ Πισενέμ που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους του κόσμου, μιλάει για τις δυσκολίες, αλλά και τα έργα του, που δίνουν ζωή σε γερασμένα ή άρρωστα δέντρα.

«Ένα δέντρο ( όταν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής του)αρρωσταίνει ή αρχίζει να πεθαίνει και εγώ του δίνω μια δεύτερη ζωή χωρίς να μετακινηθεί το δέντρο, που παραμένει στο ρίζες του και γίνεται πλέον ένα έργο τέχνης», όπως λέει.

Η τέχνη του εντυπωσιακή, το ταλέντο του μοναδικό, με τον ίδιο να παρουσιάζει ως καλεσμένος εταιρείας αλυσοπρίονων στο πλαίσιο της Agrotica τις δημιουργίες του, ενώ έργα του φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης Ζακ Πισενεμ, αποφάσισε να ασχοληθεί με την ξυλογλυπτική με αλυσοπρίονο όταν το 1960 είδε έναν ηλικιωμένο κύριο να δημιουργεί τέχνη σε κορμούς δέντρων. Οι δυσκολίες όπως λέει πολλές, ορισμένες από τις οποίες η αναζήτηση υλικών, αλλά και η έμφαση στη λεπτομέρεια, που κάνει ξεχωριστό το ταλέντο του.

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More