Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Μαθητικό συνέδριο για την ασφάλεια στα σχολεία

Τα διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά βίας στα σχολεία, ήταν μόνο η αφορμή. Το Γενικό Λύκειο Ευκαρπίας και το 2ο Γενικό Λύκειο Νεάπολης διοργάνωσαν μαθητικό συνέδριο για να ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας στο σχολείο και να αναζητήσουν δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας.

Με τη συμμετοχή 33 γυμνασίων και λυκείων της δυτικής Θεσσαλονίκης, περισσότεροι από 500 μαθητές συζητούν, αναλύουν και ευαισθητοποιούνται στο θέμα της βίας στην εφηβεία, στην πρόληψη και αντιμετώπισή της στο σχολικό περιβάλλον, στο διήμερο μαθητικό συνέδριο που πραγματοποιείται στο σχολικό συγκρότημα Στρεμπενιώτη.

Τα τελευταία χρόνια σε κάποια σχολεία της χώρας μαθητές εκπαιδεύονται από καθηγητές τους στο ρόλο της διαμεσολάβησης. Η Λάιρα είναι μία από τις 14 διαμεσολαβήτριες και διαμεσολαβητές στο σχολείο της που αντιμετωπίζουν τις διενέξεις μεταξύ των συμμαθητών της, προλαμβάνοντας έτσι την εκδήλωση βίας.

Με παρουσιάσεις εργασιών, δρώμενα, χορευτικά και εικαστικά τους έργα οι μαθητές και μαθήτριες βρίσκουν ένα δημιουργικό τρόπο να εκφραστούν και να προβληματιστούν για το φλέγον ζήτημα της βίας στο πλαίσιο του μαθητικού συνεδρίου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More