Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Το ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει καλοκαιρινές διαστημικές δράσεις

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, «NΟΗΣΙΣ» παρουσιάζει μια σειρά από δραστηριότητες με θέμα το διάστημα, με σκοπό να ψυχαγωγήσει και να εκπαιδεύσει αγόρια και κορίτσια, ώστε να γίνουν οι μελλοντικοί/ μελλοντικές αστροναύτες/ αστροναύτισσες!

Τρισδιάστατοι πλανήτες, «διαστημικά» εργαστήρια με έλλειψη βαρύτητας εμπνευσμένα από τη ζωή των αστροναυτών και άλλες πολλές εκπλήξεις για να περάσουν τα παιδιά ξεχωριστά απογεύματα με πρωτότυπη διασκέδαση.
Πολλές ακόμη κατασκευές με αστερισμούς και πλανήτες θα υπάρχουν το ίδιο διάστημα στο stand του ΝΟΗΣΙΣ στον εξωτερικό χώρο του Εμπορικού πολυκαταστήματος, COSMOS. Κάθε Πέμπτη απόγευμα από τις 19.00 έως τις 21.00 μέχρι και τις 27 Ιουλίου.
Αναλυτικά οι δραστηριότητες :
– Τρισδιάστατοί πλανήτες: Με application στα κινητά, τα παιδιά βλέπουν τρισδιάστατο το ηλιακό μας σύστημα.
– Αστερισμοί: Δημιουργούν τον δικό τους αστερισμό με κλωστές, αυτοκόλλητα, κιμωλίες.
– Επισκευή αεροσκάφους: Με ειδικά γάντια, εργάζονται μέσα σε λεκάνες με νερό βιδώνοντας ειδικά εργαλεία.

Το ΚΔΕΜΤ-ΝΟΗΣΙΣ διευρύνει τη λειτουργία του και τους θερινούς μήνες και διοργανώνει δραστηριότητες. Από τις 10 Ιουνίου και όλο το καλοκαίρι: Περισσότερες ευκαιρίες για επιστήμη και τεχνολογία, για γνώση και διασκέδαση. Μοναδικές ψηφιακές προβολές και Μουσείο Τεχνολογίας. Μια ξεχωριστή πρόταση για όλη την οικογένεια και όλες τις ηλικίες.

Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη το ΝΟΗΣΙΣ μέχρι τις 19.30 το απόγευμα. Την Κυριακή μέχρι τις 21.30 το βράδυ.

Τρεις μόνιμες εκθέσεις που αναδεικνύουν και προάγουν την τεχνολογία και τα επιτεύγματά της: Την Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, την Έκθεση για τις Τεχνολογίες των Μεταφορών και το Τεχνοπάρκο, το οποίο είναι μια βιωματική «παιδική χαρά» Επιστήμης κυρίως για παιδιά.

Μοναδικά και πρωτότυπα εκπαιδευτικά εργαστήρια που απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, καθώς και μεγαλύτερα παιδιά ,το ΝΟΗΣΙΣ «συστήνει» την Επιστήμη και τις σύγχρονες τάσεις της.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More