Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιπποπόταμος από το κτήμα του Εσκομπάρ σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Ένας ιπποπόταμος παρασύρθηκε και σκοτώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Μπογκοτά-Μεντεγίν της Κολομβίας, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία, όχι μακριά από το κτήμα όπου ο μακαρίτης βαρόνος των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ έφερε το ημι-υδρόβιο θηλαστικό και δημιούργησε ένα χωροκατακτητικό είδος.

Το ζώο, που ζύγιζε περισσότερο από έναν τόνο, βρέθηκε πεσμένο στο δρόμο κοντά σε μια κτηματική περιουσία που ανήκε στον Εσκομπάρ, δήλωσε στο AFP το βράδυ της Τρίτης η Μαρία Μαγκνταλένα Πέρεζ, διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του βορειοδυτικού δήμου Πουέρτο Τριούνφο.

Ο βαρόνος της κοκαΐνης, ο οποίος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία το 1993, είχε φέρει ένα μικρό κοπάδι ιπποπόταμων στην Κολομβία στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Μετά τον θάνατό του, τα ζώα αφέθηκαν να περιφέρονται ελεύθερα σε μια καυτή, ελώδη περιοχή του διαμερίσματος Αντιοκία, όπου οι περιβαλλοντικές αρχές δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τον πληθυσμό, ο οποίος σήμερα ανέρχεται σε 150 ζώα.

Το τελευταίο τροχαίο με τους ιπποπόταμους κατέστρεψε το μπροστινό μέρος ενός φορτηγού, αλλά δεν τραυματίστηκαν άνθρωποι.

«Υπήρχε μόνο ένα παλικάρι, είναι σώος και αβλαβής», δήλωσε η Πέρεζ.

Ένας ιπποπόταμος ενεπλάκη επίσης σε τροχαίο στην ίδια περιοχή τον Δεκέμβριο, αλλά οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι το ζώο επέζησε.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Κολομβίας κήρυξε τους ιπποπόταμους ως χωροκατακτητικό είδος πέρυσι, γεγονός που άνοιξε την πόρτα για μια ενδεχόμενη σφαγή.

Προηγούμενες προσπάθειες για ένα πρόγραμμα στείρωσης για τον έλεγχο του πληθυσμού απέτυχαν.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή των ζώων αποτελεί απειλή για τον τοπικό πληθυσμό και την άγρια ζωή.

Τον Μάρτιο, ο κυβερνήτης της Αντιόκια ανακοίνωσε σχέδιο μεταφοράς 70 ιπποπόταμων σε υπερπόντια καταφύγια στο Μεξικό και την Ινδία.

Η επιχείρηση αναμένεται να κοστίσει 3,5 εκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνει τη μεταφορά των ιπποπόταμων σε απόσταση περίπου 150 χιλιομέτρων από τη στεριά στο πλησιέστερο διεθνές αεροδρόμιο.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More